Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει την πιθανή εμπλοκή ξένης μαφίας σε μια εκτέλεση που συγκλόνισε την Ελλάδα. Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι η πρόσφατη μαφιόζικη εκτέλεση στο Χαλάνδρι είναι η πιο σοβαρή επίθεση που έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Η επίθεση αυτή, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας στην καρδιά της πόλης, είχε ως στόχο τον 55χρονο Γ.Μ., και προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι εκτελεστές πιθανόν να μην ήταν Έλληνες, και διερευνούν τη σύνδεση της ρωσικής μαφίας με την υπόθεση αυτή. Η πρόσφατη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για 50-60 άτομα που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο καυσίμων υποδηλώνει ένα πιο σύνθετο πλέγμα εγκληματικών δραστηριοτήτων.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσης Ελλήνων ποινικών, με σκοπό την ανάληψη του ελέγχου της εγκληματικής δραστηριότητας από αλλοδαπές μαφίες. Αυτό δημιουργεί περαιτέρω ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς οι επιθέσεις αυτές φαίνεται να μη λογαριάζουν τη ζωή Ελλήνων κατά την εκτέλεση των συμβολαίων θανάτου.
Πηγή περιεχομένου: in.gr