Διαδοχικές κακοκαιρίες αναμένεται να επηρεάσουν την χώρα μας από αύριο Παρασκευή, με τα καιρικά φαινόμενα να σημειώνονται σε Δυτικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.
Συγκεκριμένα ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, προαναγγέλλοντας έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ανάρτηση του.
Αναλυτικά το Δελτίο Καιρού από το meteo.gr:
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μέχρι την Παρασκευή 10/12. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και βορειοδυτικά οι οποίες σταδιακά έως τη νύχτα της Πέμπτης 09/12 προς Παρασκευή 10/12 θα επεκταθούν στο σύνολο της χώρας.
Από το απόγευμα της Παρασκευής 10/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των δυτικών ηπειρωτικών από τη νύχτα της Πέμπτης 09/12 προς Παρασκευή 10/12 ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
Η θερμοκρασία την Παρασκευή 10/12 θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι νότιοι έως νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα κυμαίνονται μεταξύ 4 και 7 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, από τη νύχτα της Παρασκευής 10/12 προς το Σάββατο 11/12 ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα από δυτικά προς ανατολικά.
Δείτε επίσης: Δεν μας έφτανε ο κορονοϊός, επέστρεψε και η γρίπη των Πτηνών – Εντοπίστηκε κρούσμα στον Έβρο
- Κερδισμένοι και χαμένοι από τις φορολογικές δηλώσεις του 2025
- Σιμάνσκι: Είμαστε προετοιμασμένοι για το παιχνίδι με τον Αστέρα
- Γερμανία: Στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) τα αποτελέσματα των exit polls
- Καιρός: Επιμονή στο τσουχτερό κρύο, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη
- Η τζάσμιν σαβόι μπράουν αποκαλύπτει ότι ο σκηνοθέτης του scream 7 κλαίει καθημερινά στα γυρίσματα