PEPORTAZ- ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΤΑΚΑ
Δείτε ποια εμβόλια γίνονται σε ορισμένα από τα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης – Διαλέξτε την εταιρεία που εμπιστεύεστε.
Παρακάτω θα βρείτε κάποια από τα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης και τα εμβόλια που γίνονται στο εκάστοτε κέντρο. Τα ραντεβού κλείνονται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.
Εμβολιαστικά Κέντρα – Εμβόλια
- AΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(1ο) – Johnson and Johnson
- ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(2ο) – Pfizer
- Γ.Ν.Θ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ(1ο) – Pfizer
- Γ.Ν.Θ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ(2o) – Johnson and Johnson
- AKΡΟΠΟΛΕΩΣ – Pfizer
- AXΕΠΑ(1ο)- Pfizer
- ΑΧΕΠΑ(2ο) – Pfizer
- 15η 16η TOMΥ EYΟΣΜΟΥ – Pfizer
- 3η ΤΟΜΥ ΕΥΟΣΜΟΥ – Pfizer
- MEΓA ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΘ-HELEXPO – Moderna
- Κ.Υ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Pfizer
- Τ.Ι ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ – Pfizer
- K. Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ – Pfizer
- Κ. Υ. ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ – Pfizer
- Κ. Υ. ΘΕΡΜΗΣ – Pfizer
- MHTΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΛΙΔΟΥ 108 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – Pfizer
- ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 62 ΒΟΤΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – Pfizer
- 5η ΤΟΜΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ) – Pfizer
- 7η ΤΟΜΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – Pfizer
- 1η ΤΟΜΥ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ – Pfizer
- 6η TOΜΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΠΟΛΙΧΝΗ – Pfizer
Παρενέργειες εμβολίου
Οι αναφερθείσες παρενέργειες των εμβολίων για τον COVID-19 είναι συνήθως ήπιες έως μέτριες και παροδικές. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εξής:
- πυρετός
- κόπωση
- πονοκέφαλος
- μυϊκός πόνος
- ρίγη
- διάρροια
- πόνος στο σημείο της ένεσης
Οι πιθανότητες να εκδηλωθεί οποιαδήποτε από αυτές τις παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό διαφέρουν ανάλογα με το εκάστοτε εμβόλιο για τον COVID-19.
Πιο σοβαρές ή επίμονες παρενέργειες των εμβολίων είναι πιθανές, αλλά εξαιρετικά σπάνιες. Τα εμβόλια παρακολουθούνται συνεχώς, ώστε να ανιχνεύονται τυχόν σπάνια ανεπιθύμητα συμβάντα.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ: Σε περίπτωση που το εμβόλιο μας προκαλέσει κάποια ήπιας η σοβαρής μορφής παρενέργεια καλό θα ήταν να το αναφέρουμε σε μια από της κίτρινες κάρτες του ΕΟΦ.
Τι είναι η Κίτρινη Κάρτα;
Η Κίτρινη Κάρτα είναι ένα μέσο για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων (και των εμβολίων).
Οι Eπαγγελματίες Yγείας (ιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές) έχουν την υποχρέωση και οι Aσθενείς έχουν το δικαίωμα να συμπληρώνουν την Κίτρινη Κάρτα κάθε φορά που υποψιάζονται ότι ένα φάρμακο (ή ένα εμβόλιο) μπορεί να έχει προκαλέσει μία ανεπιθύμητη ενέργεια.
Σε αύτη την περίπτωση επισημαίνεται ότι ο ΕΟΦ δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές παρά μόνο καταγράφει τα στοιχεία και τις επιπτώσεις των φαρμάκων που γνωστοποιούνται μετά από επικοινωνία υγειονομικών η ασθενών.
Οι ασθενείς ή οι εμβολιαζόμενοι συνιστάται να επικοινωνούν με το ιατρό τους προκειμένου να τον συμβουλεύονται για κάθε ανησυχία σχετικά με την υγεία τους αλλά και για την αναφορά σε αυτόν πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων ή εμβολίων. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν ανεπιθύμητες ενέργειες και απευθείας στον ΕΟΦ.
Χρησιμοποιήστε έναν από τους ακόλουθους τρόπους για να αναφέρετε στον ΕΟΦ πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες φαρμακευτικού προϊόντος ανθρώπινης χρήσης(φαρμάκου ή εμβολίου), είτε είστε επαγγελματίας υγείας, είτε ασθενής/εμβολιαζόμενος:
- Αρχικά μπορείτε να συμπληρώστε και υποβάλετε ηλεκτρονικά την αναφορά ανεπιθύμητης ενέργειας ΕΔΩ
- Επίσης μπορείτε να εκτυπώστε την Κίτρινη Κάρτα, να τη συμπληρώσετε και στη συνέχεια να την αποστείλατε με email στο [email protected] ή με fax στον ΕΟΦ (210 6549585) ΕΔΩ
- Την Κίτρινη Κάρτα μπορείτε να τη βρείτε σε οποιοδήποτε φαρμακείο
Η Κίτρινη Κάρτα συμβάλει στην ανίχνευση ανεπιθύμητων ενεργειών (ΑΕ) των φαρμάκων (και των εμβολίων).
Μη διστάζετε να αναφέρετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες που σας είναι άγνωστες ή για τις οποίες έχετε αμφιβολίες για την συσχέτισή τους με το ύποπτο φάρμακο (ή το εμβόλιο). Ωστόσο οι πληροφορίες που αναφέρετε πρέπει να είναι όσο το δυνατό πλήρεις και ακριβείς.
Έχεις παρενέργειες από το εμβόλιο; Δεν είσαι μόνος! Δες τι πρέπει να κάνεις…
Ειδικά για τα εμβόλια είναι απαραίτητο να αναφέρεται το εμπορικό όνομα του εμβολίου που χορηγήθηκε, ο αριθμός παρτίδας και το εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός. Η ημερομηνία χορήγησης του εμβολίου, ο αριθμός της δόσης και στοιχεία του ιατρικού ιστορικού του εμβολιαζόμενου και τυχόν συγχορηγούμενων φαρμάκων είναι πολύ σημαντικά για την αξιολόγηση της αναφοράς.
Η επιτυχία του θεσμού της Κίτρινης Κάρτας στηρίζεται στην ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ των επαγγελματιών υγείας και ασθενών/καταναλωτών, στη θέληση και τον ζήλο τους να γνωστοποιούν τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων.
Δείτε επίσης: Φάρμακα & Εμβόλια: Τι είναι η κίτρινη κάρτα; – Μια ενημέρωση που στερηθήκαμε
- Ισραήλ: Η Ρόμι Γκονέν μοιράζεται την πρώτη της ανάρτηση μετά την απελευθέρωσή της
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο με ιερέα σε μπουζούκια προκαλεί αντιδράσεις
- Έρχονται άλλες δυο παραιτήσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Κεφαλονιά: Τραγική απώλεια 42χρονης μητέρας σε πυρκαγιά
- Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση οικοδόμων με εργασιακά αιτήματα του κλάδου
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr