Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του Μουσείου Ακρόπολης για Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων

Η επέκταση είναι αποτέλεσμα της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε.

Το πρόγραμμα του Μουσείου της Ακρόπολης,«Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους» ,το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα επεκταθεί μέσα στον Σεπτέμβρη αλλά και για ορισμένες μέρες του επόμενου μήνα. Το πρόγραμμα αφορά Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από μια επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου, τον βράχο της Ακρόπολης και τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας του, την αρχαία ελληνική τέχνη και τους ανθρώπους που ευθύνονται για την δημιουργία τους.

Η επέκταση του προγράμματος θα αφορά τις ημέρες Τετάρτη 29/9, Πέμπτη 30/9, Τετάρτη 6/10 & Πέμπτη 7/10. Οι ώρες θα είναι 9.00 π.μ., 11.00 π.μ., 1.00 μ.μ. & 3.00 μ.μ με διάρκεια 60 λεπτά., στο πρόγραμμα συμμετέχουν έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση, συμπεριλαμβανομένων των συνοδών και μεταφραστών. Οι εκπρόσωποι των Δομών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να αποστείλουν τα αιτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στο τηλέφωνο 9000900 εσωτ. 414. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που οφείλουν να τηρηθούν, συνοψίζονται στην χρήση προστατευτικής μάσκας (δεν παρέχεται από το Μουσείο) και ατομικής ακουστικής συσκευής whisper (παρέχεται από το Μουσείο). Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα μέτρα υγειονομικής προστασίας του Μουσείου κατά της διασποράς του κορωνοϊόυ (https://theacropolismuseum.gr/metra-ygeionomikis-prostasias-sto-moyseio-akropolis).

 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr