ΕΟΔΥ: Προς απόλυση 1.047 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΚΟΜΥ – Λήγουν οι συμβάσεις τους

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ με επιστολή τους που απέστειλε στο υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι στις 30 Νοεμβρίου λήγουν 1.047 συμβάσεις και για την ώρα δεν υπάρχει ουδεμία ενημέρωση για το μέλλον των εργαζομένων.

Πρόκειται για νοσηλευτές, νοσηλεύτριες Δ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε., διοικητικούς υπαλλήλους Π.Ε., αλλά και οδηγούς. Αρκετοί εξ αυτών έχουν προσληφθεί από τον Αύγουστο του 2020, στο πλαίσιο της πρόσκλησης της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8986/27-04-2020, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, αλλά και μέχρι τον Ιούλιο του 2021 προσλαμβάνονταν συνεχώς.

propoli

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας εκτελέστηκαν σε όλη την επικράτεια 19 εκατ. δειγματοληψίες και γύρω στους 200.000 εμβολιασμούς σε ευπαθείς ομάδες. Έχει δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο κι ένα κατόρθωμά τους είναι ότι έκανα στη συνείδηση του πολίτη τον οργανισμό ως τον κύριο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Ελλάδα», δήλωσε ο νοσηλευτής Παναγιώτης Κατσαρός, συμπληρώνοντας:

«Στις 30 Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις μας. Αναλογιστείτε την ανησυχία και το θέμα της εργασιακής ανασφάλειας».

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και ψυχολογικής πίεσης, βλέποντας ότι, παρά το γεγονός πως έβαλαν πλάτη σε καιρό πανδημίας με προσωπικό κόστος, οι υποσχέσεις μετατρέπονται σε κούφια λόγια. Γι’ αυτό και σήμερα στις 3.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Hellexpo στο Μαρούσι, έδρας των ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Το ΓΝ Παπανικολάου εκπέμπει SOS – «Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά 27 αναισθησιολόγων μόνο 7 γιατροί»

Loading