ΕΠΑΛ Ευόσμου: Εξακολουθεί να μυρίζει «μπαρούτι» μετά από δυόμιση μήνες

Δεν έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Ευόσμου όταν μέλη κυρίως ακροδεξιού χώρου είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους και πετούσαν πέτρες.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Από εκείνη την ημέρα και μετά πολλές επικοινωνιακές φανφάρες ακούσαμε χωρίς ωστόσο να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας και πρόληψης τέτοιων καταστάσεων.

Σήμερα στα γραφεία του politic.gr ήρθε μια καταγγελία για πιθανή επίθεση εξωσχολικών και μαθητών του ΕΠΑΛ Ευόσμου σε παρακείμενο σχολείο.

Με την άφιξη μας στον χώρο αντικρίσαμε αμέσως μια κλούβα των ΜΑΤ και τους άντρες της ασφαλείας σε διακριτικό σημείο λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο.

Η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Ευόσμου είναι ανησυχητική και αυτό το δείχνουν και μαρτυρίες παιδιών και καθηγητών που μίλησαν στο politic.gr

Από την πλευρά τους, οι διευθυντές των δύο σχολείων δεν γνώριζαν κάτι παραπάνω πέρα από τη φήμη που κυκλοφορούσε για την πιθανή επίθεση.

Σε επικοινωνία που είχαμε με μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο, ομάδα παιδιών πράγματι είχε βγει από το ΕΠΑΛ Ευόσμου κρατώντας «κάτι» στα χέρια τους.

Μάλιστα όταν είδαν την αστυνομική παρουσία και την κλούβα των ΜΑΤ η ομάδα των παιδιών γύρισε πίσω στο σχολείο και επανήλθε στα τμήματά του.

Τι γίνεται μέσα στα σχολεία;

Η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική μόνο έξω από τα σχολεία αλλά και μέσα σε αυτά, καθώς έχουν «αποθρασυνθεί οι μαθητές και πλέον δρουν ανεξέλεγκτα».

Μάλιστα όπως μας είπαν καθηγητές, οι μαθητές δεν διστάζουν να ανοίγουν τις πόρτες την ώρα του μαθήματος και να απειλούν καθηγητές και μαθητές.

Επίσης κάτι το οποίο αρχικά φαίνεται σαν φάρσα αλλά δεν είναι, είναι το γεγονός ότι κλέβουν λουκέτα από τα τμήματα που είναι κλειστά και κλειδώνουν μαθητές και καθηγητές που κάνουν εκείνη την ώρα μάθημα.

Καθηγητές που δέχθηκαν να μας μιλήσουν μας αναφέρουν ότι από την πλευρά του κράτους δεν γίνεται τίποτα απολύτως και δυστυχώς θα πρέπει να παρθούν πιο σκληρά μέτρα και όχι μόνο επιπλήξεις.

Φόβοι ακόμα και για να υπάρξει νεκρός

Το πιο σοκαριστικό από όλα είναι ότι καθηγητές και μαθητές φοβούνται ότι πλέον η κατάσταση είναι εκτός ορίου.

Μάλιστα συνομιλώντας μαζί τους, μας ανέφεραν ότι στο μέλλον δεν αποκλείουν να υπάρξει και νεκρός.

Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη για την πολιτεία να πάρει μέτρα της και η δευτεροβάθμια αν αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του, καθώς όταν θα αρχίσουμε να μετράμε νεκρούς τότε θα ξέρουμε ότι η Δημοκρατία μας έχει αποτύχει.

Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ξεκινά συγκέντρωση τροφίμων – παιχνιδιών για τις ευπαθείς ομάδες