ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Επεισόδια στο Σύνταγμα: 25 προσαγωγές και τέσσερις συλλήψεις

Σε 25 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν εχθές στην πορεία των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, με τις τέσσερις προσαγωγές να μετατρέπουν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και την ανακοίνωση που εξέδωσε, παρά της εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις των αστυνομικών δυνάμεων για να διαλυθούν και να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να πετάει στους αστυνομικούς πέτρες και μάρμαρα.

propoli

Συγκεκριμένα η ΕΛΑΣ αναφέρει: «είχαν παραμείνει περίπου 1.500 άτομα στην πλατεία Συντάγματος και στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας, αγνοώντας τις εκκλήσεις – προειδοποιήσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί.

Ξαφνικά ικανός αριθμός των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη μάρμαρων, πετρών, φωτοβολίδων και εκρηκτικών μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων».

Δείτε επίσης: Γαβράνης: «Το 40% των ανεμβολίαστων θα νοσήσει μέχρι τέλος του έτους»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading