Επικαιροποίηση του δελτίου της ΕΜΥ για την κακοκαιρία: οι περιοχές που πλήττονται

Επικαιροποίηση του δελτίου της ΕΜΥ για την κακοκαιρία: οι περιοχές που πλήττονται

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Ενημέρωση της ΕΜΥ για τις επηρεαζόμενες περιοχές και προειδοποιήσεις προς τους πολίτες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προχώρησε στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου, το οποίο είχε εκδοθεί πριν την έναρξη της κακοκαιρίας, καθώς η κατάσταση εξελίσσεται. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι διαφοροποιήσεις αφορούν κυρίως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ προσωρινά θα επηρεαστούν και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως το μεσημέρι της Τετάρτης, συνοδευόμενες από ενισχυμένους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποστέλλοντας μηνύματα μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Αναλυτικά, η ΕΜΥ προβλέπει:

Α. Στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες έως το μεσημέρι της Τρίτης (01-04-25).

Β. Στην ανατολική Θεσσαλία και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα) έως το απόγευμα της Τρίτης (01-04-25).

Γ. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχές Χίου – Ικαρίας – Σάμου) έως και το βράδυ της Τρίτης (01-04-25).

Δ. Στην Κρήτη (κυρίως στη δυτική και νότια Κρήτη) και τη Γαύδο έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (02-04-25).

Ε. Στα Δωδεκάνησα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης (02-04-25).

Στην Κρήτη, η προειδοποίηση από το 112 ήχησε το πρωί της Τρίτης, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν κατά τις μετακινήσεις τους λόγω της κακοκαιρίας. Το μήνυμα εστάλη στις 09:18 το πρωί και προειδοποιεί για τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν την περιοχή.

Στα Χανιά, η κατάσταση είναι δραματική, καθώς από νωρίς το πρωί παρατηρούνται καταρρακτώδεις βροχές, με τις καταιγίδες να μην έχουν μειώσει την ένταση τους. Σε αρκετές περιοχές αναφέρονται και χαλαζοπτώσεις, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και η κυκλοφορία να πραγματοποιείται με προσοχή.

Στη Χαλκιδική, η έντονη βροχόπτωση έχει οδηγήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της ΕΛ.ΑΣ., καταγράφονται αρκετά προβλήματα σε τμήματα του οδικού δικτύου, όπου έχουν κλείσει δρόμοι λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play