Επικείμενη ψυχρή εισβολή με ακραίο κρύο και χιονοπτώσεις

Επικείμενη ψυχρή εισβολή με ακραίο κρύο και χιονοπτώσεις

Προβλέπεται έντονη κακοκαιρία με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις στην Ελλάδα από την Τρίτη. Αναμένονται σημαντικές μεταβολές στο καιρικό σκηνικό της χώρας μας από την Τρίτη, καθώς οι πολικές αέριες μάζες θα εισβάλλουν, φέρνοντας τσουχτερό κρύο και χιόνια για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, το προγνωστικό σύστημα ΗΡΑΚΛΗΣ δείχνει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει προχωρημένο φθινοπωρινό καιρικό μοτίβο με έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε υψηλά υψόμετρα.

Το επόμενο διάστημα θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αναμενόμενες ελάχιστες τιμές κοντά στους -12°C και -14°C, κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Ο κ. Μαρουσάκης προειδοποιεί για το φαινόμενο του ολικού παγετού, όπου οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από το μηδέν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας θα είναι σοβαρές και για τον αγροτικό τομέα, καθώς οι αγρότες καλούνται να προετοιμαστούν για ενδεχόμενα προβλήματα από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Η ένταση των φαινομένων θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν ακόμα και την Αττική, με την πιθανότητα χιονιού στο κέντρο της Αθήνας.

Η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί τις ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη, με πιθανότητα για πυκνές χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές. Οι ισχυροί βοριάδες θα πλήξουν την πλευρά του Αιγαίου, με ιδιαίτερη ένταση στη νότια Κρήτη. Οι προγνώσεις δείχνουν ότι από την Παρασκευή τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται, αλλά υπάρχει η πιθανότητα νέας χιονοκαταιγίδας την Κυριακή.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play