Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Παρουσιάστηκε το έργο της ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών (vid & pics)

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 23/5/2022 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, και του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου, όπου παρουσιάστηκε το έργο Ανάπτυξη & Αναβάθμιση Ηλεκτρονικής Υποδομής & Ψηφιακών Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Το έργο της Ψηφιακής Αναβάθμισης παρουσίασε ο κ. Νίκος Ζώτος, Project Manager του έργου, από την εταιρεία Knowledge A.E.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

propoli

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη της χώρας, που χρηματοδότησε και προχώρησε στην ψηφιακή αναβάθμιση των Επιμελητηρίων της περιφέρειάς της. Αντίστοιχα και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής είναι το πρώτο Επιμελητήριο της χώρας που ολοκληρώνει και παρουσιάζει αυτό το σπουδαίο έργο, που με απόφαση του Περιφερειάρχη εντάχθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» στο πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού και ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών.

Το έργο περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες όπως αυτοί παρουσιάστηκαν από τον κ. Νίκο Ζώτο, της εταιρείας Knowledge A.E.:

ΑΞΟΝΑΣ 1: Αναβάθμιση της εσωτερικής Ψηφιακής Υποδομής σε λογισμικό και υλικό
ΑΞΟΝΑΣ 2: Ολοκληρωμένη Εφαρμογή προβολής των Επιχειρήσεων και υπηρεσιών στήριξης της επιχειρηματικότητας
ΑΞΟΝΑΣ 3: Στατιστικά στοιχεία και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας – Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας
ΑΞΟΝΑΣ 4: Παροχή Εξειδικευμένης Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Συμβουλών.

Στο πλαίσιο των παραπάνω εφαρμογών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

 1. H Δημιουργία του νέου Portal (epihal.gr)
 2. Πλήρης διαδικτυακή εξυπηρέτηση των Επιχειρήσεων για τις συναλλαγές τους με το Επιμελητήριο (One Stop Shop)
 3. Μηχανισμός διάθεσης ανοικτών δεδομένων (Open Data)
 4. Αναβάθμιση της εσωτερικής Ψηφιακής Υποδομής σε λογισμικό και υλικό
 5. Σύγχρονος Επιχειρηματικός Οδηγός και εφαρμογή προβολής των επιχειρήσεων
 6. Ηλεκτρονικός Τουριστικός Οδηγός
 7. Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Συνεργασίας Επιχειρήσεων και Αγοράς Εργασίας με σύνδεση Ζήτησης και Προσφοράς.
 8. Online Επιχειρηματική Πληροφόρηση και Συμβουλευτική
 9. Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας
  Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου, στην εξαιρετική συνεργασία που είχε με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ενώ ευχήθηκε αυτή να συνεχιστεί και να εξελιχθεί. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γιώργος αναφέρθηκε στο έργο και τις πολλές και σημαντικές δράσεις της παρούσας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Κουφίδης αναφέρθηκε στο όραμα που έχει η παρούσα Διοίκηση να διευκολύνει την καθημερινότητα των μελών του, αλλά και να επωφεληθεί από όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και τα διαθέσιμα εργαλεία, που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τον ρόλο του θεσμού, που είναι η ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου.

Προσέφερε δε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης και ευχαριστίας για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση του έργου της Ψηφιακής αναβάθμισης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου κύματος της έρευνας Οικονομικό Βαρόμετρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, από τον κ. Δημήτρη Βασιλειάδη της εταιρείας Interview.

Τέλος, η υπεύθυνη Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Λία Μπουντιούκου παρουσίασε τη νέα οπτική εικόνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής αλλά και τις προσεχείς εκδηλώσεις και δράσεις:

Νέα οπτική εικόνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης και προκειμένου να ανανεωθεί συνολικά η εικόνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής αποφασίστηκε η δημιουργία νέου λογοτύπου.
Το νέο λογότυπο είναι εμπνευσμένο από την ιστορία και τους ανθρώπους της Χαλκιδικής καθώς χρησιμοποιεί την προτομή του Αριστοτέλη, ενός από τους σημαντικότερους φιλοσόφους και επιστήμονες της αρχαιότητας μαζί με ένα κλαδί ελιάς, ένα από το χαρακτηριστικότερα προϊόντα του τόπου, σύμβολο ειρήνης, αφθονίας, γονιμότητας, ελπίδας αλλά και του Ελληνισμού γενικότερα.

Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης των Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)

Η Χαλκιδική αποτελεί από τον Δεκέμβριο του 2019 το 20ο μέλος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης των Ελληνικών νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και υπάχθηκε σε αυτόν λόγω της Αμμουλιανής. Η ένταξη στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Αμμουλιανής, του μοναδικού νησιού της Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής έχει τη χαρά να διοργανώνει και να φιλοξενεί φέτος την 51η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στις 27-29 Μαΐου 2022 στην Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή.

2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει το 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Νέα Μαρμαρά, στη Σιθωνία, Χαλκιδικής. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADERCLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής. Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από τη γαστρονομία, η βελτίωση της ποιότητας του τουρισμού, η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, η ανάπτυξη λιγότερο τουριστικών περιοχών, η ανάπτυξη και προώθηση της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας, η επισκεψιμότητας χώρων του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, είναι μερικοί μόνο από τους στόχους του προγράμματος.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2022

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θέλοντας να επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις του Νομού οι οποίες διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς και προκειμένου να τονώσει την επιχειρηματική άμιλλα, διοργανώνει εκδήλωση απονομής βραβείων επιχειρηματικότητας αφιερωμένη σε αυτούς που ξεχώρισαν. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Pomegranate Wellness Spa Hotel στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής. Η όλη εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα Υπουργείων, δημόσιων οργανισμών και φορέων της χώρας, ενώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Interview για την Politic: 8 στους 10 παραδέχονται ότι αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς

Loading