(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Απαγόρευση διαδηλώσεων για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας την Πέμπτη στην Αθήνα, λόγω της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει απαγόρευση διαδηλώσεων.

Η ΕΛΑΣ τίθεται σε επιφυλακή, εν όψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, αλλά και της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

propoli

Πρόκειται να ληφθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς περίπου 4.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτών, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε σήμερα (05/12) ότι από τις 06:00 έως τις 18:00 της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου, απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση».

Ολόκληρη η ενημέρωση:

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη Χώρα μας του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από τις 06:00 έως και τις 18:00 της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, στις ακόλουθες περιοχές:

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς / Λεωφόρους: Αλεξάνδρας

– αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη

Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη

– συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού

– συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη

– συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου

– αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς

  • συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου

– αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της την οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”».

Δείτε επίσης: Κατώτατος μισθός: Πιθανή η αύξησή του κατά 5% το 2024

Loading