Με ποια κριτήρια θα αποφασίζεται ποιοι θα λάβουν το δώρο
Βοήθεια στους οικονομικά ασθενέστερους με εφάπαξ επίδομα θα δώσει η κυβέρνηση πριν από το Πάσχα όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Πρόκειται για ένα δώρο Πάσχα το οποίο αναμένεται σε 250-300 ευρώ ενώ τα κριτήρια με βάση τα οποία θα κριθεί το αν δικαιούται κάποιος το επίδομα έχουν να κάνουν με το εισόδημα και την περιουσία που κατέχει.
Οι δικαιούχοι θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑΜΕΑ και άνεργοι.
«Ο πληθωρισμός πλήττει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη και επηρεάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ό,τι και να κάνουμε δε μπορούμε να καλύψουμε πλήρως τα προβλήματα που έχουν και θα έχουν το επόμενο διάστημα τα νοικοκυριά», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι «ο προϋπολογισμός θα κρίνει αν θα βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά με δώρο Πάσχα».
«Πετούν οι τιμές των καυσίμων»
Ταυτόχρονα, πολύ υψηλές είναι οι τιμές των καυσίμων στη χώρα, αφού η τιμή της αμόλυβδης φτάνει στο 1,87 ευρώ το λίτρο.
Συγκεκριμένα, στην Αττική η τιμή της αμόλυνδης ανέρχεται στα 1,84 ευρώ το λίτρο, ενώ στα Δωδεκάνησα σε 2,11 ευρώ το λίτρο. Όσον αφορά την τιμή της Diesel, αυτή φτάνει στο 1,61 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική η τιμή αγγίζει τα 1,58 ευρώ το λίτρο, ενώ στις Κυκλάδες τα 1,78 ευρώ το λίτρο.
Δείτε επίσης: Χαλάρωση των μέτρων από το Σάββατο – Τι θα ισχύει για εστίαση, γήπεδα και σχολικές εκδρομές
- Κώστας Κιλτίδης: «Δεν τιμωρούμε μαχητές του Στρατού, τους νουθετούμε»
- Ολυμπιακός: Η προσπάθεια για επιστροφή στις νίκες απέναντι στην Γιαντράν Σπλιτ
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 19χρονου διαρρήκτη επ’ αυτοφώρω στην Καλαμαριά
- Από την τηλεόραση στα παραμύθια: Η ιστορία του Κώστα Χελιώτη και η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
- Δίκη του Αντσελότι για φορολογική απάτη: Σήμερα η ακροαματική διαδικασία στην Ισπανία