Έρχονται επικίνδυνες καιρικές αλλαγές τις επόμενες ώρες

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι έντονες καταιγίδες, είναι πολύ σημαντικά και επικίνδυνα. Ακόμη και αν δεν διαρκούν πολύ, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε τοπικό επίπεδο. Αυτό οφείλεται στην έντονη αστάθεια που μπορεί να δημιουργήσει ισχυρούς κεραυνούς.

Καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα φαινόμενα αστάθειας ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα. Τονίζει μάλιστα με την φράση «καταιγίδες επικίνδυνες ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή» τη σφοδρότητα των φαινομένων που αναμένονται.

Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τη θάλασσα, τις ακτές και τα υψηλά σημεία κατά τη διάρκεια τέτοιων καταιγίδων, αναζητώντας προστατευμένες περιοχές. Το χαλάζι και οι μεγάλοι όγκοι νερού μπορεί επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πάντως, σήμερα ο καιρός αναμένεται αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Σύμφωνα με το meteo, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Δείτε επίσης: Δ. Θεσσαλονίκης: Σύσκεψη με τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων για την κατανομή των χώρων προβολής εν όψει βουλευτικών εκλογών

Loading