Έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι κίνδυνοι κυβερνοεπιθέσεων και η σημασία της κυβερνοασφάλειας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι κίνδυνοι κυβερνοεπιθέσεων και η σημασία της κυβερνοασφάλειας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να κάνει άλματα και στην επόμενη 5ετία να αλλάξει τη ζωή μας παντού στον πλανήτη, ωστόσο όσο επεκτείνεται μέσω του διαδικτύου και εισέρχεται στην καθημερινότητά μας, η απόσταση μεταξύ της ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλειας δεν είναι παρά μερικά κλικ . Διαρροή προσωπικών δεδομένων, κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές. Πόσο κινδυνεύει στα αλήθεια το ιατρικό ή φορολογικό μας απόρρητο και με ποιους τρόπους θωρακίζεται η ίδια η προσωπική μας ζωή;

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ με ένα νέο τηλεοπτικό οδοιπορικό και συνεντεύξεις με ειδικούς επιχειρεί να δώσει απαντήσεις μέσω των επαγγελματιών της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Ubitech είναι η εταιρεία κυβερνοασφάλειας που επεξεργάστηκε την πλατφόρμα του «mygov» και εδώ και χρόνια κινείται σε επίπεδα πολύ υψηλής τεχνολογίας . Ο διευθυντής και συνιδρυτής Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι κατηγορηματικός σχετικά με τους κινδύνους επιθέσεων στο πλαίσιο πλέον της τεχνητής νοημοσύνης: «Είναι τόσο πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν αυτή τη συμπεριφορά…».

Για τον κ. Αλεξάνδρου μπορεί να υπάρξουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από τις κυβερνοεπιθέσεις. «Αυτή τη στιγμή, οι υπολογιστικοί πόροι είναι οι πιο ακριβοί στον πλανήτη. Άρα, κάνοντας το εξής απλό…», προσθέτει ο κ. Αλεξάνδρου.

Αντίστοιχα, ρωτώντας για την ασφάλεια του «mygov», ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρει: «Αυτό το ρομποτάκι στο Mygov που υλοποιήσαμε τρέχει ενάμιση μήνα αυτή τη στιγμή και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από χάκερς…».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την κυβερνοασφάλεια, που εδρεύει στην Αθήνα, συντονίζει τις ενέργειες μεταξύ κρατών μελών για την εφαρμογή κοινής νομοθεσίας…

Loading