Συγκεντρώσεις και δράσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά 2025 στην Αθήνα και τις περιφέρειες από ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Κάλεσμα σε μαζικές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά απευθύνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνομοσπονδίες. Στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καλούν τους πολίτες, ενώ η ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοραή. Στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ οργανώνει επίσης διαμαρτυρία και στην Πλ. Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την κοινωνία σε δύσκολη θέση, καθώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση. Οι εργαζόμενοι βιώνουν την επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων και η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η υγεία και η εκπαίδευση γίνονται προνόμια για λίγους.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ΓΣΕΕ, «το κίβδηλο αφήγημα της κυβέρνησης για μια ανθούσα οικονομία καταρρέει», με το 60% των πολιτών να δηλώνει ότι δεν τα βγάζουν πέρα με το μισθό τους και το 88% να αναφέρει ότι αναγκάζεται να μειώσει τα έξοδά του για βασικά είδη διατροφής. Στην 1η Μαΐου, ενώνουμε τις φωνές μας για την εργατική αξιοπρέπεια, δίκαιες αμοιβές και ποιότητα ζωής, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις και πολιτικές ενάντια στην ακρίβεια.
ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ προγραμματίζουν δράσεις με την ΑΔΕΔΥ να καλεί για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και το ΠΑΜΕ να προγραμματίζει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10:30 το πρωί. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν καταθέσεις στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και στο Πολυτεχνείο, στη μνήμη των θυμάτων του αγώνα των εργατών.
Το ΕΚΑ καλεί στην 24ωρη γενική απεργία της Πρωτομαγιάς, τονίζοντας ότι η ημέρα αυτή είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες των εργατών και τονίζει την ανάγκη για ενότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρη κρίση διαβίωσης, και είναι επιτακτική η ανάγκη για δράση ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές.
Πηγή περιεχομένου: in.gr