Εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων αύριο σε εκλογικά κέντρα για την ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία

Αύριο, 230 εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων θα βρίσκονται σε εκλογικά κέντρα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για να διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, κινητικές δυσκολίες, ηλικιωμένων, εγκύων και να τους βοηθήσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να αποφευχθεί η αναμονή ή οποιαδήποτε πρόκληση ταλαιπωρίας. Θα βρίσκονται στα 917 εκλογικά κέντρα του δήμου από το άνοιγμα της κάλπης έως το κλείσιμο, θα φορούν διακριτικά και θα οδηγούν τα άτομα με ανάγκη, είτε στις αίθουσες που διαθέτουν ράμπες και αναβατόρια, είτε στους ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί για τη διευκόλυνσή τους.
Η διαδικασία οργανώθηκε για πρώτη φορά από τον δήμο Αθηναίων στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Μάλιστα, μεταξύ αυτών των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση στην προσέλευση ΑμεΑ στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, γεγονός που αποδίδεται στο ότι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να ασκήσουν ευκολότερα το εκλογικό τους δικαίωμα.
Στον χώρο εντός του διαχωριστικού ψηφοφορίας για την επιλογή του ψηφοδελτίου, αποκλειστική πρόσβαση, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, εκτός από τον εκλογέα, έχουν είτε ο/η δικαστικός αντιπρόσωπος είτε ο/η συνοδός του εκλογέα, παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Στο εκλογικό κέντρο και στον χώρο υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, επιτρέπεται η είσοδος σκύλων-οδηγών ατόμων με αναπηρία.

propoli

Δείτε επίσης: Χάρης Ρώμας: «Με ρωτάνε με τρόπο προσβλητικό, είναι όμως τιμή που με προλόγισε ο Άδωνις Γεωργιάδης»

Loading