Ερντογάν κατά Γερμανίας και Γαλλίας: Eίναι όργανα της ελληνικής προπαγάνδας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί Γερμανία και Γαλλία πως κλείνουν τα μάτια στις ενέργειες της Ελλάδας

Ο Ερντογάν, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Σότσι, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη στήριξη της Μπέρμποκ προς την Ελλάδα ενώ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη Γερμανία και τη Γαλλία «όργανα της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας».

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις» δήλωσε αναφερόμενος στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς και η Γερμανία και η Γαλλία γίνονται όργανα τα ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο».

Σχετικά με τη χώρα του, ο Ερντογάν είπε πως: «η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής» και πρόσθεσε ότι «επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών».

H Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Μπέρμποκ είχε τονίσει με έμφαση ότι το ζήτημα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο δεν είναι μόνο ένα διμερές- ελληνοτουρκικό ζήτημα αλλά εν τέλει ευρωπαϊκό ζήτημα, δεδομένου ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι ταυτόχρονα και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

«Η δική μου κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι», είχε ξεκαθαρίσει και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός της κυριαρχίας και σήμερα όταν μιλάμε για το διεθνές δίκαιο θα πρέπει ακόμη και όταν είναι πολύ περίπλοκα τα ζητήματα κάποια είναι πάρα πολύ σαφή: Τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό».

Ο Τσαβούσογλου από την πλευρά του, κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν τηρεί ουδέτερη στάση στα ελληνοτουρκικά. «Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», ισχυρίστηκε ακόμη ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

Δείτε επίσης: Επίθεση κατά της Ελλάδας από τη Ζαχάροβα: «Οι ενέργειες τους είναι μη φιλικές»