ΕΣΗΕΑ τιμά τον Βασίλη Βασιλικό δίνοντας το όνομά του στο Μορφωτικό της Ίδρυμα

Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ.

Προς τιμήν του σπουδαίου έλληνα συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή, σήμερα, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αποφάσισε να μετονομάσει το Μορφωτικό της ίδρυμα σε «Βασίλης Βασιλικός».

propoli

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε η επανέκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Γκιώνη «Καλύτερα στον τυπογράφο παρά στον ψυχίατρο» – 18 συνεντεύξεις σε 30 χρόνια με τον Βασίλη Βασιλικό καθώς επίσης και ο προγραμματισμός προβολής της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού.


Δεν ήταν μόνο ένας αναγνωρισμένος Έλληνας συγγραφέας εκατό περίπου βιβλίων, μεταφρασμένα τα περισσότερα. Ήταν πάνω από όλα ένας αγωνιστής τα χρόνια της Δικτατορίας με κορυφαίο το «Ζ» του Γαβρά που έγινε γνωστός παγκοσμίως κι έπαιξε τεράστιο ρόλο στον αγώνα κατά της Δικτατορίας.

Πάνω από όλα όμως υπήρξε πολιτικοποιημένος. Θα στερηθούμε έναν πολύτιμο σύμβουλο στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, ως εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Δ.Σ., όπου κυριάρχησε ο λόγος του, ακέραιος στις αποφάσεις. Μόλις πριν λίγες μέρες τον είδαμε στο Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ χωρίς να υποψιαζόμαστε ότι θα ήταν η τελευταία φορά.

Το Δ.Σ., με αφορμή την απώλεια του, έλαβε σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2023, και ώρα 2 μ.μ., τις κάτωθι αποφάσεις:

  • Το Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ να μετονομασθεί σε Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ «Βασίλης Βασιλικός».
  • Η εκδήλωση της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου 2023, στις 12 μ. «Σπάσε τη Σιωπή: Ενδοσχολική βία Εκφοβισμός» αφιερώνεται στη μνήμη του εκλιπόντος και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
  • Επανέκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Γκιώνη «Καλύτερα στον τυπογράφο παρά στον ψυχίατρο» – 18 συνεντεύξεις σε 30 χρόνια με τον Βασίλη Βασιλικό.
  • Προγραμματισμός προβολής της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά βασισμένη σε σενάριο, διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βασίλη Βασιλικού».

Δείτε επίσης: Πέθανε ο σπουδαίος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Loading