Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου: Βραβεύτηκε με δύο Γαλάζιες Σημαίες για την Ακτή Βουλιαγμένης και την Ακτή Κάμπινγκ Φαναρίου – Κομοτηνής

Για ακόμα ένα χρόνο, οι δύο ακτές των Επιχειρηματικών Μονάδων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., η Ακτή Βουλιαγμένης και η Ακτή Κάμπινγκ Φαναρίου-Κομοτηνής, βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία.

Αυτό ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας παγκοσμίως.

Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «εξαιρετική».

Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα, ενώ η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Επίσης, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα 33 συνολικά κριτήρια για τις ακτές, που αφορούν στην καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης παρακολουθείται κάθε χρόνο από τις διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και την γενική γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, μέσω δειγματοληψιών ελέγχου που γίνονται από διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εργαστήρια.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η βράβευση για μια ακόμη χρονιά της Ακτής Βουλιαγμένης και της Ακτής Κάμπινγκ Φαναρίου-Κομοτηνής αποτελούν αναγνώριση της συστηματικής προσπάθειας της ΕΤΑΔ Α.Ε. για τη διασφάλιση όλων των απαραιτήτων προδιαγραφών υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και ασφάλειας για το κοινό, λουόμενους και κολυμβητές, αλλά και τη συνεχή αναβάθμιση των παροχών των επιχειρηματικών της μονάδων, με σεβασμό και ευθύνη προς όλους τους επισκέπτες.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading