Έτσι ξεσκεπάστηκε ο Παναγιώτης Δημητράς – Ο ίδιος έχει υποβάλλει 5.000 μηνύσεις

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας μπαίνει ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι Παναγιώτης Δημητράς και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Μετά από έρευνα που έγινε έπειτα από διαταγή του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, συντάχθηκε πόρισμα το οποίο αναφέρει ότι ο Παναγιώτης Δημητράς έπαιρνε χρήματα από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς για την υποστήριξη των σκοπών των ΜΚΟ, ωστόσο τα χρησιμοποιούσε αλλού.

Ελέγχεται για κακουργήματα

Ο Π. Δημητράς όπως τονίζει το πόρισμα, φέρεται να έχει διαπράξει αδικήματα κακουργηματικής φύσης και γι’ αυτόν τον λόγο θα απολογηθεί για απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μετά από όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχει δεσμευτεί όλη του η περιουσία. Ο ίδιος σε δήλωσή του στο iefimerida είπε ότι όλα αυτά αποτελούν προϊόν αντεκδίκησης από το ελληνικό κράτος μετά τις καταγγελίες του για επαναπροωθήσεις.

Ο ίδιος καταγγέλλει εκδικητική δίωξη σε βάρος του

«Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα για πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δηλώνω πως κατ’ αρχή δεν έχω γνώση μέχρι σήμερα καμιάς τέτοιας ενέργειας. Οι δε φερόμενες χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων που δήθεν διατίθενται για άλλους σκοπούς είναι ανύπαρκτες. Το μοναδικό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αφορά την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και είναι αναρτημένο από τη χρηματοδότρια Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται λοιπόν για συνέχιση της εκστρατείας σπίλωσής μου την οποία υπενθυμίζω πως έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τόσο η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συμβούλιο της Ευρώπης. όσο και η Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τους Υπερασπιστές των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Όπως έχω ήδη δηλώσει οι διώξεις αυτές είναι προϊόν αντεκδίκησης μετά από τις καταγγελίες μας για επαναπροωθήσεις».

Έχει υποβάλλει 5.000 μηνύσεις

Ο Παναγιώτης Δημητράς έχει διατελέσει διευθυντής του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι και πλέον έχει αναλάβει τον ρόλο του εκπροσώπου της οργάνωσης στη χώρα μας. Με τη συγκεκριμένη ιδιότητα και με αυτήν του δικηγόρου, υπέβαλλε περίπου 5.000 μηνύσεις κατά των ελληνικών αρχών, δικαστικών λειτουργών, δημοσιογράφων και όχι μόνο για θέματα του μεταναστευτικού όπως οι προωθήσεις.

Οι αρχές τον θεωρούν ύποπτο και γι’ αυτόν τον λόγο στα τέλη του 2022 η εισαγγελία της Κω άσκησε στον ίδιο αλλά και σε άλλα μέλη ΜΚΟ ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνσης μεταναστών.

Το πόρισμα αναφέρει ότι ο Παναγιώτης Δημητράς χρησιμοποιούσε τις ΜΚΟ που ήταν επικεφαλής για να παίρνει λεφτά για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταναστών αλλά και ανθρώπων που δεν είχαν πρόσβαση σε κρατικές δομές.

Δείτε επίσης: Παν. Δημητράς: Δεσμεύονται τα περιουσιακά του στοιχεία μετά από έρευνες για τις ΜΚΟ που ελέγχει

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com