Δύσκολες στιγμές πέρασε δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξαιτίας σοβαρής βλάβης που παρουσίασε το ταχύπλοο σκάφος που τον μετέφερε προκειμένου να καλύψει το ρεπορτάζ για το πλοίο Euroferry Olympia.
Ειδικότερα, το περιστατικό, με πρωταγωνιστές τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ιωαννίνων Βασίλης Σιώμος και τον εικονολήπτη Θεόδωρος Παπάζογλου, συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου 19/2, τη στιγμή που το σκάφος βρισκόταν δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο και το ρεπορτάζ ήταν σε εξέλιξη.
Ξαφνικά ο καπετάνιος είδε καπνούς να βγαίνουν από την μπουκαπόρτα της μηχανής. Την ίδια στιγμή, έσβησαν όλα τα φώτα του σκάφους, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να είναι διπλός. Αφενός να υπάρχει φωτιά στο μηχανοστάσιο, αφετέρου να υπάρχει κίνδυνος ναυαγίου, αφού χωρίς φώτα, το σκάφος ήταν “αόρατο” στα παραπλέοντα σκάφη που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς στο Euroferry Olympia πραγματοποιούσαν έρευνες για τους αγνοούμενους.
“Ψύχραιμος ο κάπτεν Σωτηρόπουλος, μας έδωσε αμέσως σωσίβια και ενημέρωσε το Λιμενικό. Δεν ξέραμε πόσο μεγάλη ήταν η βλάβη. Μας είπε να απασφαλίσουμε τους πυροσβεστήρες και να είμαστε έτοιμοι για κατάσβεση”. Άνοιξε το καπάκι της μηχανής, με τον φόβο ότι το οξυγόνο που θα έμπαινε μέσα, θα προκαλούσε πυρκαγιά. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε” δηλώνει ο Βασίλης Σιώμος περιγράφοντας το περιστατικό.
Τι συνέβη;
Ο καπετάνιος εντόπισε την βλάβη που είχε οδηγήσει σε υπερθέρμανση της μηχανής. Μια καμένη φλάντζα είχε οδηγήσει την θερμοκρασία πολύ πάνω από τα όρια λειτουργίας του θηριώδη κινητήρα. Η περιπέτεια όμως δεν είχε τελειώσει. Το σκάφος έμενε ακυβέρνητο, 14 μίλια από το λιμάνι της Κέρκυρας και η τύχη του, μαζί με αυτή και των τριών επιβαινόντων, ήταν αβέβαιη. Σε λίγα λεπτά τους προσέγγισε το σκάφος του Λιμενικού. Ενημερώθηκαν για τη βλάβη και ρώτησαν αν μπορεί να κάνει πλεύση με ασφάλεια. Ο καπετάνιος, ρίχνοντας συνεχώς νερό στο σύστημα ψύξης, εναλλάξ με τους επιβαίνοντες, κατάφερε να βάλει μπροστά την μηχανή. Με πολύ μικρή ταχύτητα και έχοντας συνεχώς την προσοχή τους στραμμένη στα παραπλέοντα σκάφη, κατάφεραν τελικά να αποβιβαστούν σώοι μετά από πολλή ώρα, στο λιμάνι της Κέρκυρας.
“Το να πας για διάσωση και σε λίγα δευτερόλεπτα να βρεθείς στην θέση τον διασωθέντων και να αισθανθείς τον φόβο, τον τρόμο ότι μπορεί και να είναι οι τελευταίες στιγμές που ζεις, είναι κάτι που σε κυριεύει. Το μυαλό δύσκολα το ελέγχεις, κρατώντας τον πυροσβεστήρα μπροστά στην πόρτα από το μηχανοστάσιο. Οι εικόνες που βλέπεις είναι πολλές. Θα έχει φωτιά; Θα μπορέσουμε να την σβήσουμε; Θα πέσουμε στο νερό θα σωθούμε; Να πάρουμε τηλέφωνο την οικογένεια, να πούμε ότι είμαστε καλά. Όμως το αίσθημα της επιβίωσης διώχνει της αρνητικές σκέψεις και επικεντρώνεσαι στην διάσωσή σου. Η λογική σταματά, γίνεσαι τολμηρός, είσαι έτοιμος για όλα και παλεύεις να σωθείς” τονίζει ο δημοσιογράφος.
Δείτε επίσης: Κορονοϊός – Σήμερα (20/2): 9.596 νέα κρούσματα – 67 θάνατοι – 471 διασωληνωμένοι
- Νέο Ηράκλειο: Σχολεία σε κίνδυνο λόγω επικίνδυνων υποδομών
- Πολικός αεροχείμαρρος εν όψει – 48ωρη βαρυχειμωνιά
- Δύο θάνατοι από ρωσικά πλήγματα στη Σούμι της Ουκρανίας
- Μαρία Σολωμού: Αποφάσισα να εγκαταλείψω το σπίτι για το καλό του γιου μου, Μάριου
- Ο Μπέρνι Σάντερς στηρίζει τα εντάλματα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά των Ισραηλινών ηγετών