Νέα τροπή παίρνει η πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια.
Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε, σύμφωνα με το eviatopblog.gr το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων.
Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό.
Πριν από λίγο χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια. Την ίδια στιγμή, εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονται στο Ασμήνιο να εκκενώσουν προς Ιστιαία.

Το μέτωπο στις Καματριάδες
«Στο μέτωπο των Καματριάδων τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Μάχη σώμα με σώμα. Δημότες και πυροσβέστες καταθέτουν ψυχή. Η φωτιά δεν έσβησε στη θάλασσα γιατί ρίξαμε νερό. Με εναέρια και επίγεια μέσα», σημειώνει ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μέτωπο Γερακίου-Γαλατσώνα-Αβγαριά.
Το άλλο κύριο μέτωπο είναι στο τρίγωνο Γερακίου-Γαλατσώνα-Αβγαριά. Τις πρωινές ώρες δόθηκε μάχη για να μην περάσει μέσα στην Αβγαριά η φωτιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις άλλα και κάτοικοι της περιοχή που έσπευσαν να βοηθήσουν δεν επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία της.

Όμως το μέτωπο από την Γαλατσώνα που κινείται με κατεύθυνση τα Καμάρια συνεχίζει να απειλεί στο βάθος ενός ρέματος. Απέχει ακόμη αρκετά από κατοικημένες περιοχές.
Πονοκέφαλος παραμένουν οι αναζωπυρώσεις και τα μικρά μέτωπα που στη συνέχεια μεγαλώνουν. Πρόκειται για ένα σκηνικό που είδαμε και τις προηγούμενες μέρες να επαναλαμβάνεται διαρκώς
Δείτε επίσης:
- Παράταση στην εκεχειρία του εμπορίου: ΗΠΑ και Κίνα κερδίζουν χρόνο, αλλά όχι λύση
- Τραμπ: Απέρριψε την πρόταση του Ιράν για επταήμερη κατάπαυση του πυρός – Συνέχιση των βομβαρδισμών και τον Νοέμβριο
- Στον ΟΗΕ ο Γεραπετρίτης: Ενίσχυση του διπλωματικού αποτυπώματος της Ελλάδας με επαφές και πρωτοβουλίες
- Σοκ στον Άγιο Παντελεήμονα: πυροβολισμοί σε καφετέρια, τραυματίστηκε 10χρονο κορίτσι
- Το μήνυμα Μητσοτάκη για τα 37 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη – «Βαδίζουμε στα βήματά του»
![]()
