Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική και νησιά- Εννιά οι συλλήψεις

Χειροπέδες σε 5 Έλληνες και 4 Αλβανούς, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την διάρκεια ταυτόχρονης επιχείρησης σε Αττική και Πάτμο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Πάτμου, προχώρησαν στη σύλληψη 9 ατόμων συνολικά, 5 Ελλήνων και 4 Αλβανών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συγκατηγορούμενοι των προαναφερθέντων για τα ίδια αδικήματα είναι ένας φυλακισμένος Έλληνας και ένας αλλοδαπός, ο οποίος συνεχίζει να αναζητείται.

Επιπλέον, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως και των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και παράβαση της νομοθεσίας για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν σε όπλα και εκρηκτικές ύλες.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση αλλοδαπού στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης, στην Αττική, ήρθε στο φως η δραστηριοποίηση εγκληματικής ομάδας, η οποία τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Αττική αλλά και σε νησιά.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης, τα μέλη της οργάνωσης αρχικά επέλεξαν να αποθηκεύουν ναρκωτικά σε τρεις χώρους, που διατηρούσαν στην περιοχή Πατησίων, ενώ η μεταφορά των ναρκωτικών στην Αττική γινόταν με χρήση ταξί.

Ακολούθως, τα μέλη της σπείρας διακινούσαν τα ναρκωτικά στο κέντρο της πρωτεύουσας και ειδικά κοντά στους χώρους αποθήκευσης.

Αναφορικά με τη διακίνηση εκτός Αττικής, παραλήπτες των ναρκωτικών ήταν μέλη της σπείρας σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Όσο για τη μεταφορά των ναρκωτικών, επέλεγαν να την κάνουν είτε με χειραποσκευές μελών της οργάνωσης που ταξίδευαν προς τα νησιά με πλοία της γραμμής, είτε μέσω ασυνόδευτων δεμάτων που παρέδιδαν για αποστολή σε μεταφορικές εταιρείες.

Παράλληλα, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και χώρους (10 στην Αττική και 1 στην Πάτμο) εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 255 γραμμάρια κοκαΐνης, 4.100 γραμμ. κάνναβης, 19 φυσίγγια, 2 μαχαίρια και τα χρηματικά ποσά των 5.850 ευρώ και 25.900 λεκ Αλβανίας.

Τέλος, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε επίσης: ΕΛ. ΑΣ. για τα μέτρα για τον κορονοϊό: Διενεργήθηκαν 78.461 έλεγχοι, 177 παραβάσεις και 1 σύλληψη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ