Τις έξι νέες κλίνες που αναπτύχθηκαν στο Τμήμα Εντατικής Θεραπείας και Παρακολούθησης (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παπαγεωργίου για τις ανάγκες νοσηλείας ασθενών με COVID-19 επιθεώρησε, χθες το απόγευμα, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο πλαίσιο του ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας των υγειονομικών δομών της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.
Η ανάπτυξη των κλινών που έγινε σε χρόνο ρεκόρ, λόγω των έκτακτων αναγκών και κατόπιν δωρεάς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το υπουργείο Υγείας, ήρθε να προστεθεί στην ειδική Μονάδα Covid-19, δυναμικότητας 32 κλινών, που δημιουργήθηκε πρόσφατα για την αντιμετώπιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Υγείας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον πρόεδρο ΔΣ του Νοσοκομείου Μιχαήλ Καραβιώτη, τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη και τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας και της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης.
Ο υφυπουργός εξήρε το επιτυχημένο μοντέλο διοίκησης του Παπαγεωργίου, το οποίο όπως είπε θα είναι χρήσιμο να «αντιγράψουν» και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτοποριακή εφαρμογή «GoLive» του Νοσοκομείου, που ενημερώνει τον πολίτη, σε πραγματικό χρόνο, για την αναμονή, ανά ειδικότητα, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στην εφημερία. Ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε να επιλύσει το πρόβλημα των καθυστερήσεων του ΕΟΠΥΥ στην εξόφληση των οικονομικών του υποχρεώσεων απέναντι στο Νοσοκομείο, καθώς οι συσσωρευμένες οφειλές διογκώνουν τα χρέη του Νοσοκομείου προς τους προμηθευτές.
Ο κ. Καραβιώτης ευχαρίστησε τον υφυπουργό Υγείας για τη συνεργασία και την έμπρακτη υποστήριξη προς το Νοσοκομείο, μέσω της ενίσχυσής του με τις 6 νέες κλίνες ΜΕΘ, τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και την νέα προκήρυξη 15 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης ανέφεραν ότι μια από τις καλές πρακτικές του Νοσοκομείου είναι η απογευματινή λειτουργία ιατρείων και πρότειναν να δοθεί η δυνατότητα διενέργειας και απογευματινών χειρουργικών επεμβάσεων, ώστε να αποσυμφορηθούν οι λίστες αναμονής. Παράλληλα, τόνισαν ότι θα λειτουργήσει μια νέα πρωτοποριακή δομή, η Ειδική Μονάδα Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΑΠΘ, η πρώτη μονάδα σε νοσοκομείο, πανελλαδικά, όπου θα πραγματοποιούνται κλινικές μελέτες φάσης Ι και θα περιλαμβάνουν την πρώτη κλινική εφαρμογή φαρμάκου σε ανθρώπινο οργανισμό και μελέτες βιοϊσοδυναμίας.