Φωτιά στη Θάσο: Μεταβαίνουν στην περιοχή δασοκομάντο – Ύποπτος για εμπρησμό ένας άνδρας

Πολύ δύσκολη η μάχη της πυροσβεστικής με τις φλόγες

Εκτός ελέγχου έχει βγει η φωτιά που μαίνεται στη Θάσο στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς από χθες το βράδυ. Στην προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς συμβάλλουν και εναέρια μέσα, ενώ τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τοπικοί φορείς είναι αισιόδοξοι ότι μέχρι το βράδυ θα έχει οριοθετηθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του enikos.gr υπάρχει η πιθανότητα να πρόκειται για εμπρησμό. Η πυρκαγιά άρχισε να καίει στην περιοχή Λεύκη, με τους κατοίκους να λένε ότι είδαν έναν άνδρα να οδηγεί μηχανάκι και να κάνει περίεργες κινήσεις. Με το που έφυγε ο συγκεκριμένος άνδρας από το σημείο, ξέσπασε η φωτιά, ενώ η πυροσβεστική τον αναζητά.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, στην περιοχή της φωτιάς θα μεταβούν δασοκομάντο λόγω της δύσκολης πρόσβασης των επίγειων δυνάμεων, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα γίνουν ακόμα ισχυρότερες με άνδρες της ΕΜΑΚ.

«Καρφιά» του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για εμπρησμό

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξανδρος Πολίτης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και είπε:

«Είναι μία δύσκολη κατάσταση, δεν βοήθησε καθόλου η χρονική στιγμή που ξέσπασε η φωτιά. Έγινε χθες το αργά το απόγευμα προς βράδυ, όταν πια δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα. Αυτή την στιγμή γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια με πυροσβεστικά οχήματα από όλη την περιφέρεια να συμβάλλει, αλλά η φωτιά μαίνεται».

Τις πρώτες πρωινές ώρες, πάντως, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα από το 112 για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα σχολίασε ο κ. Πολίτης.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό σε μία εβδομάδα, στην ίδια περιοχή κάτι που αν μη τι άλλο «γεννά» υποψίες και θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν από το ανακριτικό σώμα της Πυροσβεστικής» συνέχισε ο κ. Πολίτης.

Να αναφερθεί πως το μέτωπο της φωτιάς είναι σε σημείο που η πρόσβαση δεν είναι εύκολη και γι’ αυτόν το λόγο δύσκολα πλησιάζουν τα πεζοπόρα οχήματα.

Δείτε επίσης: Φωτιά στη Θάσο: Ψυχραιμία συνιστούν οι φορείς του τουρισμού