Φωτιά στην Εύβοια: Αγώνας δρόμου της Περιφέρειας για την προσωρινή στέγαση των πυρόπληκτων

Σε διάφορες περιοχές και σε διάφορα νησιά αναζητεί δωμάτια η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να φιλοξενηθούν οι πυρόπληκτοι της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα η περιφέρεια απευθύνθηκε στα Καμένα Βούρλα, τον Ορχομενό, τη Θήβα, τη Λιβαδειά, τη Λαμία αλλά και τη Σκιάθο, Σκόπελο, Σκύρο και Αλόννησο, αναζητώντας δωμάτια ή ακόμα και κλειστά γήπεδα.

propoli

«Είναι αδύνατον να περιγραφούν αυτές οι καταστάσεις με νούμερα. Τα νούμερα αλλάζουν πολλές φορές μέσα στη μέρα» σημειώνει ο Ηλίας Μπουρμάς, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης.

«Με την εκκένωση στα παραλιακά της Λίμνης την Τρίτη το βράδυ μεγάλωσαν οι ανάγκες, αλλά φιλοξενήσαμε συνολικά παραπάνω από 500 άτομα. Εκεί που όλα άλλαξαν είναι όταν οι Ροβιές εκκενώθηκαν. Δεχτήκαμε πίεση. Αμέσως χρειάστηκαν κρεβάτια για περισσότερα από 1.000 άτομα μέσα σε λίγες ώρες. Βρήκαμε στην Αιδηψό και την Χαλκίδα και φιλοξενήσαμε κάτι λιγότερο από 2.000 άτομα» σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηλίας Μπουρμάς και τονίζει ότι «φιλοξενήθηκαν και σε ξενοδοχεία στην Αιδηψό, σε 3 ξενοδοχεία στη Χαλκίδα με δυναμικότητα 500 άτομα και σε 4 ξενοδοχεία στη Νέα Αρτάκη και την Ερέτρια με δυναμικότητα άλλων 300 ατόμων».

Δείτε επίσης:  Φωτιά στην Εύβοια: Δωρεάν μετακινήσεις από τα λιμάνια Αιδηψού και Αγιόκαμπου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading