Φωτιές – Αρτοποιός: «Οι πυροσβέστες που επέστρεψαν από τη Ρόδο δεν αφέθηκαν στην τύχη τους»

Για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις φωτογραφίες που δείχνουν πυροσβέστες να κοιμούνται σε τραπέζια καραβιού, κατά την επιστροφή τους από τις φωτιές στη Ρόδο, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Αντιλαμβάνεστε ότι χθες Κυριακή ήταν μια μέρα που η ζήτηση ήταν πάρα πολύ υψηλή σε τέτοιου είδους διαθεσιμότητες, από πολίτες, οι οποίοι έπρεπε να επιστρέψουν από τη Ρόδο. Σήμερα που μιλάμε, Δευτέρα, όλοι οι πυροσβέστες οι οποίοι επιστρέφουν είναι σε καμπίνες.

propoli

Περισσότεροι από 65 πυροσβέστες επέστρεψαν χθες. Κάθε μέρα γίνονται αλλαγές πληρωμάτων. Οι περισσότεροι εξ αυτών πήγαν σε καμπίνες. Οι πυροσβέστες σε καμία περίπτωση δεν αφέθηκαν στην τύχη τους, όμως οι πυροσβέστες έπρεπε να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Μιλάμε για τους πυροσβέστες οι οποίοι συνοδεύουν πληρώματα πυροσβεστικών οχημάτων. Δεν πήγαν όλοι οι πυροσβέστες με καμπίνες. Είναι λανθασμένο αυτό.

Πολλοί πυροσβέστες πήγαν με εναέρια μέσα, όπως είναι τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας. Πολλοί πήγαν με ελικόπτερα, οι περισσότεροι πήγαν με καμπίνες. Κάποιοι λίγοι βεβαίως πήγαν με καμπίνες γιατί δεν υπήρχε διαθεσιμότητα χθες στα καράβια τα οποία επέστρεφαν από Ρόδο λόγω πολύ υψηλής ζήτησης. Πρέπει να ακουστεί αυτό. Οι πυροσβέστες δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Υπήρχε και διαμονή και σίτιση».

Οι εικόνες, προκάλεσαν αίσθηση καθώς φαίνονταν οι πυροσβέστες αποκαμωμένοι από την καταστροφική φωτιά στη Ρόδο, να επιστρέφουν από το νησί και να κοιμηθούν στο πάτωμα και τα τραπέζια του πλοίου.

Δείτε επίσης: Χονγκ Κονγκ: Γάλλος κασκαντέρ έπεσε από τον 68ο όροφο και σκοτώθηκε

Loading