Φρίκη: Σοκάρει η δικογραφία για τον καθηγητή φροντιστηρίου που κακοποιούσε σεξουαλικά 11χρονη

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της σεξουαλικής κακοποίησης της 11χρονης (τότε) μαθήτριας από τον καθηγητή της στο φροντιστήριο.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από το «ΘΕΜΑ», καταπέλτης για τον καθηγητή φροντιστηρίου είναι η 20σελιδη γνωμάτευση γνωστού παιδοψυχίατρου των Αθηνών, στην οποία περιγράφεται καρέ-καρέ η καταστροφή του ψυχισμού του ανήλικου κοριτσιού.

Το 11χρονο τότε κορίτσι αρίστευε στο σχολείο και μετά από αυτήν την υπόθεση άρχισε να μην έχει την ίδια αποδοτικότητα στο σχολείο.

Μάλιστα το κορίτσι είχε φτάσει στο σημείο να θέλει να βάλει τέλος στην ζωή της, πραγματοποιώντας απόπειρα αυτοκτονίας με ξυραφάκι.

Πως ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν όταν το κορίτσι ήταν 11 χρονών και άρχισε φροντιστήριο πηγαίνοντας στην ΣΤ’ Δημοτικού, με την μαθήτρια να εξιστορεί τα όσα βίωσε:

«Αρχικά ο διευθυντής του φροντιστηρίου έδειχνε στη Μ. συμπάθεια, την άφηνε στο γραφείο των καθηγητών, της μιλούσε με τα καλύτερα λόγια, της έδινε καραμέλες, και η ίδια ένιωθε ότι απολάμβανε μια ξεχωριστή μεταχείριση από αυτόν και ότι αυτό γίνονταν διότι είχε καλούς βαθμούς.

Στο τέλος της ΣΤ’ Δημοτικού η Μ. ανέφερε ότι ο διευθυντής άρχισε τις δωροδοκίες του είδους “αν θες την καραμέλα θα πρέπει να με φιλήσεις, αν θες τον υπολογιστή μου θα πρέπει να με φιλήσεις” και προοδευτικά άρχισε να γίνεται πιο βίαιος, για παράδειγμα, να της κρατά τα χέρια και το σώμα της».

Η 16χρονη πλέον μαθήτρια ρωτήθηκε από τον παιδοψυχίατρο πως αντιδρούσε και πως ένιωθε για όλα αυτά.

«Είχα φόβο, νεύρα με εμένα, στεναχώρια, απογοήτευση, δεν μου άρεσε αυτό που συνέβαινε αλλά δεν μπορούσα να κατανοήσω τι είναι. Δεν μου είχε μάθει ποτέ κανένας ότι αυτό μπορεί να γίνει από άτομο που σέβονται όλοι», ήταν η συγκλονιστική απάντηση της ανήλικης.

Μετέπειτα ρωτήθηκε από τον παιδοψυχίατρο πως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τον διευθυντή: «Ο διευθυντής του φροντιστηρίου, χωρίς να τη ρωτά, ακουμπούσε τα οπίσθια και το στήθος της αρχικά, κάνοντάς της μασάζ στους ώμους.

Στην Α’ Γυμνασίου, η προσέγγιση του καθηγητή συνεχίστηκε. “Μέσα στην τάξη έτριβε το μόριο του πάνω της, στην πλάτη της και ένιωθε ότι ήταν σε στύση. Αυτό μπορεί να γινόταν την ώρα που ήταν και άλλα παιδιά μέσα στην τάξη (συνολικά άλλα δυο παιδιά) αλλά όταν έρχονταν η γυναίκα του στο φροντιστήριο αυτός έκανε ότι δεν την ήξερε (σ.σ.: την ανήλικη)”…

Ο καθηγητής ακουμπούσε το παιδί κάτω από τα ρούχα του “στα γεννητικά του όργανα και στο στήθος με κυκλικές κινήσεις”».

«Πίεζε και τραβούσε τις θηλές μου και άγγιζε με βίαιο τρόπο τα στήθη μου»

«Εβαζε τα χέρια του μέσα από την μπλούζα μου, αγγίζοντας το γυμνό κορμί μου, πίεζε και τραβούσε τις θηλές μου και άγγιζε με βίαιο τρόπο τα στήθη μου. Πονούσα κι έκλαιγα…

Ενιωθε ευχαρίστηση και ηδονή, ανασαίνοντας βαθιά και ακουμπώντας το μόριό του, το οποίο ήταν μονίμως σε στύση, στους μηρούς μου. Κατόπιν έβαζε το άλλο του χέρι μέσα στο εσώρουχο μου και μου χάιδευε με μανία…», αναφέρεται στη μήνυση που έχει καταθέσει η οικογένεια σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Σύμφωνα με την μήνυση ο κατηγορούμενος για να εξασφαλίσει την σιωπή της μαθήτριας: «χρησιμοποιούσε τους βαθμούς και τις επιδόσεις μου, λέγοντάς μου ότι αν δεν ανταποκρινόμουν κάθε φορά στο κάλεσμά του, θα μετέφερε στους γονείς μου ότι ήμουν αδιάβαστη και ότι παρουσίαζα κάκιστες επιδόσεις και μη κόσμια διαγωγή».

Σύμφωνα με την παιδοψυχιατρική έκθεση η μαθήτρια άρχισε να έχει αυτοτραυματιστικές συμπεριφορές: «Ξεκίνησε αυτοτραυματικές συμπεριφορές, όπως το να κόβει το χέρι της, να το καίει με τσιγάρο, να πιάνει επίτηδες το χέρι της στην πόρτα για να πονάει (…)

Ενιωθε μίσος για τον εαυτό της, τον κατηγορούσε πως ένιωθε αποτυχημένη και ήθελε να πεθάνει. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως μετά από κάποιο άγγιγμα του καθηγητή στο σώμα της έστω και αν έκανε μπάνιο ένιωθε βρώμικη. Ο ύπνος της διαταράχθηκε με αϋπνία λόγω αρνητικών σκέψεων που είχε στο μυαλό της».

Δείτε επίσης: Σήμερα στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος: «Φέρνει» απαγόρευση συναθροίσεων και κλειστούς δρόμους