Γ. Πατούλης, πρ. ΙΣΑ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η χώρα της υγείας για τον παγκόσμιο ασθενή και να επιστρέψουν οι 20.000 γιατροί που έφυγαν

Γ. Πατούλης, πρ. ΙΣΑ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η χώρα της υγείας για τον παγκόσμιο ασθενή και να επιστρέψουν οι 20.000 γιατροί που έφυγαν

Τη στρατηγική για την διάδοση του ιπποκρατικού πνεύματος και την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, που διοργανώνεται από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ), στη Λευκάδα (7-9 Ιουνίου), υπό την αιγίδα ΙΣΑ.

Στο συνέδριο, το οποίο έχει καταστεί θεσμός, συμμετείχαν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λευκάδας Ξενοφών Βεργίνης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας Ιωάννης Σγουρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τέως πρόεδρος Στέφανος Φούσας κά.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο της ΕΕΚΕ Φ. Πατσουράκο και την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου για την υψηλού επιπέδου επιστημονική διοργάνωση, παρουσίασε τις σημαντικές δράσεις που κάνει το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, για την ανάδειξη της οικουμενικότητας της Ιπποκράτειας Ιατρικής επιστήμης και σκέψης. «Στόχος μας είναι η διασύνδεση του ελληνικού και διεθνούς ιατρικού επιστημονικού δυναμικού κάτω από την κοινή σκέπη», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τομέα του ιατρικού τουρισμού και στις δράσεις του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ELITOUR).

«Στην προώθηση της Ελλάδας ως δυναμικό προορισμό, για τον Ιατρικό και Τουρισμό Ευεξίας παγκοσμίως, δίνεται έμφαση στους τομείς, όπου η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως καλά εκπαιδευμένο ιατρικό και επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, τεχνογνωσία, καινοτομία, πολιτισμό, ιστορία και περιβάλλον», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ επεσήμανε ότι μέσα από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Περισσότεροι από 20.000 γιατροί έφυγαν από τη χώρα την τελευταία δεκαετία. Θα πρέπει να γίνουμε η χώρα της υγείας, για τον παγκόσμιο ασθενή και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να επιστρέψει το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό που στελεχώνει τα συστήματα υγείας των άλλων χωρών», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΙΣΑ και ο διευθυντής του του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γ. Στεφανάκος, αναφέρθηκαν στη σημασία της πρόληψης και παρουσίασαν τις σημαντικές δράσεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των πολιτών.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading