Γαλεντέρης: «Αυτό που βρέθηκε στον θύμο αδένα της Ίριδας δείχνει ότι πέθανε από ασφυξία» (vid)

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, με τον πατέρα τους Μάνο Δασκαλάκη να υποστηρίζει την κατηγορία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα κινηθεί νομικά κατά των δύο πρώτων ιατροδικαστών υποστηρίζοντας ότι «του έριχναν στάχτη στα μάτια για το τι γινόταν μέσα στο σπίτι του».

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μίλησε στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα» και είπε:

«Του έλεγα “πέθαναν τρία παιδιά, δεν πήρες χαμπάρι; Δεν σε ενδιέφερε; Δεν ασχολήθηκες;”. Μετά από αυτό δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη ο οποίος μίλησε στην ίδια εκπομπή, αυτό που βρέθηκε στον θύμο αδένα της Ίριδας αποδεικνύει ότι είχε υποστεί ασφυκτικό θάνατο.

«Ο θύμος αδένας είναι ένας αδένας που υπάρχει στα παιδιά και με το πέρας του χρόνου εξαφανίζεται, εκφυλίζεται και γίνεται λίπος. Το εύρημα σχετικά με τα μακροφάγα κύτταρα έχει να κάνει με ασφυξία. Είναι κύτταρα που υπάρχουν στο αίμα μας και σε περίπτωση ασφυξίας εκφράζεται έντονα στους ιστούς. Μπορεί να το διαπιστώσει ιστοπαθολόγος ερευνώντας κάποιες ειδικές ουσίες. Αυτή η ανίχνευση γίνεται με μία μέθοδο που λέγεται ανοσοϊστοχημεία» ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, πρόκειται για ένα ισχυρό εύρημα που δείχνει ασφυξία.

«Θέλω να πω κάτι που αισθάνομαι. Εκεί ψηλά σε πολύ λίγο θα φωτίζει μία αλήθεια. Μία αλήθεια που θα φέρει λύτρωση, δικαίωση και αιώνια ηρεμία. Εδώ κάτω θα έρθουν δύο συγκεκριμένα πράγματα: Κόλαση και τιμωρία», κατέληξε ο Δημήτρης Σούρας.

Δείτε επίσης: Με παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης θα ελεγχθούν οι ιατροδικαστές που πρώτοι διερεύνησαν τα αίτια θανάτου Μαλένας & Ίριδας

Loading