Γερμανική εταιρεία κρυογονικής προσφέρει τη δυνατότητα συντήρησης σώματος με στόχο την επιστροφή στη ζωή. Πώς θα σας φαινόταν η προοπτική να επαναφέρετε στη ζωή αγαπημένα σας πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή ή ακόμη και τον ίδιο σας τον εαυτό, όταν έρθει η ώρα του αποχαιρετισμού; Αν και η ιδέα μπορεί να φαίνεται ακραία, η γερμανική εταιρεία κρυογονικής Tomorrow.Bio προτείνει την απίθανη λύση του πάγωμα του σώματος έναντι του ποσού των 195.000 ευρώ. Η διαδικασία περιλαμβάνει την κρυοσυντήρηση των πελατών μετά τον θάνατό τους, με την ελπίδα ότι η επιστήμη θα μπορέσει κάποια μέρα να τους επαναφέρει στη ζωή , υποστηρίζει ο Emil Kendziorra, συνιδρυτής της εταιρείας.
Μέχρι σήμερα, τρία ή τέσσερα άτομα και πέντε κατοικίδια έχουν υποβληθεί στη διαδικασία, με περίπου 700 ακόμη άτομα να είναι εγγεγραμμένα. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία επιτυχία στην επαναφορά ανθρώπων στη ζωή μέσω κρυογονικής καθιστά την ιδέα αμφιλεγόμενη. Ο Clive Coen, καθηγητής νευροεπιστήμης στο King’s College του Λονδίνου, επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την επιτυχή αποκατάσταση οργανισμών με περίπλοκες δομές εγκεφάλου, όπως οι άνθρωποι , γεγονός που καθιστά την όλη διαδικασία τουλάχιστον αμφίβολη.
Η διαδικασία που ακολουθεί η Tomorrow.Bio είναι προσεκτικά σχεδιασμένη. Μετά την υπογραφή των ενδιαφερομένων, γιατρός επιβεβαιώνει την κατάσταση του ασθενούς και η εταιρεία στέλνει ασθενοφόρο. Αφού διαπιστωθεί νομικά ο θάνατος, ο ασθενής μεταφέρεται για κρυοσυντήρηση, όπου το σώμα ψύχεται σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και του χορηγείται κρυοπροστατευτικό υγρό. Η διαδικασία έχει στόχο να αποτρέψει την καταστροφή ιστών από την πάγωμα, και αν όλα πάνε καλά, ο ασθενής μεταφέρεται σε μονάδα στην Ελβετία όπου η κρυογονική διαδικασία ολοκληρώνεται.
Ο στόχος της Tomorrow.Bio είναι να εξελιχθεί η ιατρική τεχνολογία ώστε να γίνει εφικτή η πλήρης ιάσιμη καρκινικών και άλλων ασθενειών στο μέλλον, με την ελπίδα ότι η διαδικασία της ψύξης μπορεί να αντιστραφεί. Ανεξαρτήτως του εάν αυτό επιτευχθεί σε 50 ή 1.000 χρόνια, η διατήρηση του σώματος σε χαμηλές θερμοκρασίες θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει για πάντα, υπογραμμίζει ο Kendziorra.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr