Γεροτζιάφας: «Κάποια στιγμή θα απαλλαγούμε από τις μάσκες» (vid)

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας δήλωσε πως πλέον «είμαστε σε φάση αποδομής του παρόντος επιδημιολογικού κύματος»

Ο καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA και είπε πως κάποια στιγμή, ο κόσμος δεν θα χρησιμοποιεί μάσκες.

propoli

«Κάποια στιγμή θα απαλλαγούμε από τις μάσκες. Εάν διδαχθούμε από το πώς έγινε με την διαχείριση της ισπανικής γρίπης. Η ισπανική γρίπη το σύστημα υγείας που ξεκίνησε από τα ξενοδοχεία, χτίστηκαν και φτιάχτηκαν για την αντιμετώπιση της ισπανικής γρίπης και αυτό το μοτίβο ακολουθήθηκε στην συνέχεια. Η τομή που θα φέρει η πανδημία στους τομείς τη ζωής μας και στην οργάνωση  της ζωής μας είναι κάτι που δε το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Ο τρόπος που δημιουργείται το νόσημα θα επηρεάζει και εμάς και το μέλλον μας, αλλά και τα παιδιά μας», σχολίασε αρχικά.

«Είμαστε σε φάση αποδομής του παρόντος πανδημικού κύματος»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με άλλα λόγια στο πόσο σημαντικό είναι να κάνει κάποιος την τρίτη δόση του εμβολίου, λέγοντας πως οι πολίτες «θα πρέπει να τρέξουν να εμβολιαστούν».

«Με ακαδημαϊκή αυστηρότητα είμαστε σε φάση αποδομής του παρόντος πανδημικού κύματος, το οποίο διαφέρει από την φάση της ύφεσης της πανδημίας. Είμαστε σε νέα φάση πανδημίας γιατί έχουμε εμβόλια, έχουμε φάρμακα, νέες θεραπευτικές στρατηγικές και πάνω απ’ όλα εκπαιδευμένους πολίτες αλλά και υγειονομικούς. Οι πολίτες θα πρέπει να τρέξουν να κάνουν την 3η δόση. Οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο και αυτοί που μπορούν να φέρουν ένα νέο κύμα πανδημίας».

«Δεν κυνηγάμε τον ιό μας ενδιαφέρει οι άνθρωποι να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο και να πεθαίνουν. Επιστημονική αναθεώρηση τί έχει γί8νει σωστά και8 τί όχι για να χαραχθεί μία νέα πολιτική. Και για να εμβολιαστεί ο κόσμος αλλά και να βελτιωθεί το σύστημα υγείας αλλά και τα νοσοκομεία. Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς γιατρούς, δεν γίνεται εκμετάλλευση του ιατρικού σώματος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Το φαινόμενο long Covid

«Η Πορτογαλία έχει 90% εμβολιασμένους και έχει το ίδιο κοινωνικό σύστημα ανάπτυξης. Το φαινόμενο που έχουμε στην Ελλάδα είναι το λεγόμενο long Covid. Αυτό θα φέρει αλλαγή στον ανοσολογικό χάρτη της Ελλάδας. Συνέπεια της ιστορίας είναι, να έχουν παραμεληθεί ασθενείς με σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα ο καρκίνος. Τα επόμενα χρόνια θα φανούν έντονα οι συνέπειες αυτής τη παραμέλησης», δήλωσε ο κ. Γεροτζιάφας.

Δείτε επίσης: Αυστρία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν το ορόσημο των 2 εκατ. την ημέρα που έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Loading