Αντίθετη στην γενική άρση των μέτρων στάθηκε η υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα
Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» η κ. Γκάγκα δήλωσε: «Δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση».
Σχετικά με τα μέτρα, που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει σήμερα η Επιτροπή μετά την συνεδρίαση της, εξήγησε ότι η μουσική θα μπορούσε να επιστρέψει στην εστίαση αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους.
Για τα γήπεδα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα.
«Είμαστε πιο κοντά στο τέλος» σημείωσε η κα Γκάγκα, αλλά συνέστησε να μην υπάρξει χαλάρωση.
Για τον υψηλό αριθμό των θανάτων τόνισε είπε: «Από στους χθεσινούς θανάτους υπήρχαν 80 ανεμβολίαστοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η».
Δήλωσε μάλιστα ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως ο αριθμό είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο.
Δείτε επίσης: Ηλικίας 4-18 ετών είναι το 33% των συνολικών κρουσμάτων εβδομαδιαία
- Χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ, η Κύπρος δεν έχει ελπίδες
- Πάνος Βλάχος: Η Ελλάδα δεν είναι μια θλιβερή χώρα χριστιανών – ταλιμπάν
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε πολλές περιοχές – πότε αναμένονται βελτιώσεις στην Αττική
- Ελαιόλαδο: Ανησυχία για τις τυνησιακές εισαγωγές – Κίνδυνοι απάτης και νοθείας
- Ο Ολυμπιακός στη Νορβηγία διεκδικεί την πρόκριση στα ημιτελικά
