Γκάγκα: Ο υψηλός αριθμός θανάτων «ακουμπά» στο σκληρό πυρήνα των ανεμβολίαστων

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα χρειάζεται ομόνοια, σύμπνοια, και κοινό μήνυμα ως προς τον εμβολιασμό, οπού κι αν ανήκουμε πολιτικά, προκειμένου να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά και να ξεπεράσουμε την πανδημία.    

Στο “σκληρό πυρήνα” των ανεμβολίαστων και την αργοπορία ασθενών με κορονοϊό να πάνε στα νοσοκομεία απέδωσε τον υψηλό αριθμό θανάτων στη χώρα μας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Απέρριψε την κριτική του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, επισημαίνοντας ότι  “ουδέποτε είπε ότι δεν πρέπει να μας προβληματίζουν οι θάνατοι”.

“Απαντώντας για την Όμικρον ανέφερα”, διευκρίνισε η κ. Γκάγκα, πως όταν έχουμε τόσα χιλιάδες κρούσματα, ακόμα και με μια ήπια λοίμωξη μπορεί να έχουμε θανάτους.  

Πρόσθεσε πως ως γιατρός στο ΕΣΥ τα τελευταία 30 χρόνια, “δεν πιστεύει ότι κάποιος θεωρεί για την ίδια πως δεν έχουν σημασία οι θάνατοι”.  

Επισήμανε ότι ανάμεσα στις 31 χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα είναι στην 14η θέση όσον αφόρα τους θανάτους, κάπου στη μέση δηλαδή, “αν και θα θέλαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση”.

Από τα πρώτα δεδομένα, εξήγησε η υπουργός, δεν φαίνεται να είναι διαφορετική από την Όμικρον η υποπαραλλαγή, έχει εξίσου μεταδοτική κλινική εικόνα μένει να το δούμε. 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα χρειαστεί,  περά από τους ανοσοκατεσταλμένους. 

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης: Μίνα Γκάγκα: Διασωληνώνονται και καταλήγουν οι ανεμβολίαστοι και όσοι δεν έχουν κάνει την 3η δόση