Γκίκας Μαγιορκίνης για κορονοϊό: «Μέχρι στιγμής το σενάριο πηγαίνει όπως είχαμε προβλέψει» (vid)

«Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είδαμε την συρρίκνωση να συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε:

«Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είδαμε την συρρίκνωση να συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Γεγονός που φαίνεται και από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στον αριθμό των διασωληνωμένων. Μέχρι στιγμής το σενάριο πηγαίνει όπως είχαμε προβλέψει, δεν περάσαμε του 150 διασωληνωμένους – ενώ πέρυσι τέτοια εποχή ήταν 200 – και μάλιστα χωρίς μέτρα σε αντίθεση με πέρυσι το καλοκαίρι. Άρα πήγε πολύ καλά φέτος και θα συνεχίσει να πηγαίνει έτσι, καθώς υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει τελειώσει η ύφεση αυτής της έξαρσης».

Για τις παραλλαγές ο καθηγητής ανέφερε:

«Μέχρι τώρα λογικά θα περιμένουμε να δούμε μία υποπαραλλαγή της «Όμικρον» και μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά και αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σιγουριά».

Θάνατοι από κορωνοϊό και θάνατοι με κορονοϊό – Ποιος ο λόγος της συγκεκριμενοποίησης

Σχετικά με την καταγραφή των θανάτων είπε ότι δε θα σταματήσει, και συμπλήρωσε πως η διαφοροποίηση που θα γίνει εξυπηρετεί έναν διπλό στόχο.

«Η συγκεκριμενοποίηση των θανάτων από κορονοϊό ή με κορονοϊό εξυπηρετεί τον πρώτο στόχο που είναι να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα της νοσηρότητας και της θνησιμότητας του ιού και δεύτερον αυτοί οι υπολογισμοί επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα που έχουν τα φάρμακα και τα εμβόλια. Υπάρχει ένας απώτερος σκοπός σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».

Δείτε επίσης: Δείτε σε ποια σημεία μπορείτε να κάνετε σήμερα Πέμπτη 11/8 δωρεάν rapid test