Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100.3 σχετικά με τα μέτρα προστασίας
Τόνισε πως είναι νωρίς να μιλάμε για άρση των μέτρων και πως το Σύστημα Υγείας θα εξακολουθεί να πιέζεται για ένα ακόμη μηνά.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν σοβαρά κρούσματα με Όμικρον στα νοσοκομεία παρότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη προκαλεί ηπιότερη νόσηση λόγω και του εμβολιασμού του πληθυσμού.
Για τους αυξημένους θανάτους των τελευταίων ήμερων ο κ. Γώγος εξήγησε ότι οφείλονται στα πολλά κρούσματα της Δέλτα που έχουμε ακόμη, παρά την επικράτηση της Όμικρον.
Επίσης, αρκετοί άνθρωποι που μολύνονται από τον ιό αργούν να πάνε στο νοσοκομείο και παίρνουν θεραπεία απόμονοί τους στο σπίτι χωρίς να συμβουλεύονται γιατρούς.
Δείτε επίσης: Βασιλακόπουλος: «Όσο αλλάζουν τα στελέχη του κορονοϊού το εμβόλιο πρέπει να επικαιροποιείται» (vid)
- Ο Ντίας χαρίζει προβάδισμα στη Ρεάλ, 2-1 κόντρα στην Ατλέτικο (βίντεο)
- Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Τριαντόπουλο
- Στη Γαλλία οι ηλικιωμένοι προτιμούν την υγιεινή διατροφή – Τι αποκαλύπτει έρευνα για τους νέους
- Δραματική ήττα για τον Προμηθέα στην Ιταλία
- Η ανησυχία του ΝΑΤΟ για τις κινεζικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι κίνδυνοι της ενεργειακής εξάρτησης