Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος – Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του

Ο δράστης είπε ότι…θόλωσε λόγω ενός καβγά που είχε με το θύμα και πήρε το μαχαίρι στα χέρια του

Την πόρτα της ανακρίτριας περνάει ο 60χρονος συζυγοκτόνος ο οποίος δολοφόνησε την 56χρονη γυναίκα του στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου.

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε στην ανακρίτρια και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο ίδιος πάντως είπε ότι μετανόησε για ό,τι έκανε και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. Στην απολογία του είπε ότι ήταν ζευγάρι με τη σύζυγό του για 42 ολόκληρα χρόνια, από τότε που αυτός ήταν 18 ετών κι εκείνη 16. Όπως τόνισε καμία άλλη φορά δε σήκωσε χέρι στη σύντροφό του.

Αρχικά ο δράστης είπε στους αστυνομικούς «με κατεδάφισε». Στη συνέχεια δήλωσε ότι η 56χρονη έφυγε από το σπίτι τρεις φορές μέσα σε τρεις μήνες, αλλά κάθε φορά που επέστρεφε εκείνος τη δεχόταν. Σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε ουδέποτε υπήρξε θέμα διαζυγίου.

Τη μέρα που σκότωσε τη γυναίκα του, σύμφωνα με την απολογία του, οι δυο τους μάλωσαν πολύ έντονα στην κουζίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να του ασκήσει λεκτική και σωματική βία. Εκείνος όπως ανέφερε θόλωσε, πήρε το μαχαίρι, το έστρεψε εναντίον της και από εκεί και πέρα δε θυμάται απολύτως τίποτα.

Έπειτα, αφού πήρε μαζί του το φονικό μαχαίρι, πήγε στον αδελφό του και του είπε τι ακριβώς έγινε. Ο αδελφός του με τη σειρά του ενημέρωσε το μεγάλο γιο του δράστη για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Ο δράστης έχει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, και γι’ αυτόν το λόγο ενώ ήταν υπό κράτηση ένιωσε αδιαθεσία. Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στα κρατητήρια.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Ο δράστης έστελνε απειλητικά μηνύματα στη 17χρονη επειδή ήθελε να χωρίσουν