Η Ελλάδα στραμμένη στην… Άλωση της Αγια-Σοφιάς

24.440 υπογραφές πολιτών μέχρι αυτή τη στιγμή ώστε η Αγία Σοφία ένα μνημείο και σημείο αναφοράς του χριστιανικού πολιτισμού της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της οικουμένης να μη μετατραπεί ανεύθυνα και ανήθικα στο τζαμί που ζητάει ο τούρκος δυνάστης

Η φωνή της Ελλάδας δυνατή σε κάθε ψυχή και κάθε υπογραφή από απλούς πολίτες μέχρι επισήμως από δημοτικά συμβούλια και περιφερειακές ενότητες σε ολόκληρη τη χώρα με ψήφισμα αντίδρασης.

propoli

Λαϊκή απόφαση καταδίκης για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας του Ελληνισμού και του Παγκόσμιου Πολιτισμού στη πολιτική ντροπή της τουρκικής απελπισίας.

Θρησκευτική Αντίδραση:

Στο πλαίσιο της αντίδρασης της Ελλάδας στην «Άλωση..της Αγιας Σοφιάς» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλεί το βράδυ στον Καθεδρικό Ι.Ν. των Αθηνών «όλους και όλες να ψάλλουμε μαζί το «τη Υπερμάχω» υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας».

Στο ίδιο πλαίσιο και η εκκλησία των Σερρών ανακοινώνει πώς οι σημαίες των ναών θα κυματίζουν μεσίστιες, οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα και το απόγευμα στη Μητρόπολη θα τελεστει  ὁ Μέγας Παρακλητικός Κανών πρός τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο.

Πολιτική Αντίδραση:

H ελληνική κυβέρνηση ετοίμασε άμεσα μια ολιγομελή ομάδα εργασίας μέσω της κ. Μενδώνη, του κ. Δένδια παρουσία της εκπροσώπου της UNESCO κ. Διαμαντοπούλου, και σε δέκα ημέρες θα προτείνει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών, ώστε να αναδείξει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου τον κίνδυνο της αλλοίωσης του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας.

Πηγή: e-vima.gr

Δείτε ακόμη:
Αγιά Σοφιά: Η ιστορική βεβήλωση είναι γεγονός (vd, pics)

Loading