Αιφνιδιαστικούς ελέγχους πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε ένωση επιχειρήσεων στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας στον κλάδο προμήθειας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ.
Τα στελέχη της επιτροπής διερευνούν τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή και κάθετων συμπράξεων, που διενεργήθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση ο συγκεκριμένος έλεγχος αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της επιτροπής για τον εντοπισμό μη ανταγωνιστικών πρακτικών.
Ωστόσο υπογραμμίζεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αδίκημα ούτε προδικάζει αποτέλεσμα έρευνας.
Η επιτροπή υπενθυμίζει ότι, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της.
Δείτε επίσης: ΔΕΗ: «Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη χειραγώγησης μετοχών» λένε έξι δικηγόροι
- Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια – Ενθαρρυντικά στοιχεία για το 2025
- Μεγάλες αλλαγές στην υποδομή ύδρευσης και αποχέτευσης της Αττικής από την ΕΥΔΑΠ με επένδυση 2,1 δισ. ευρώ
- Το λάθος που όλοι κάνουμε στα ψηφιακά μας μηνύματα
- Εντυπωσιακή εμφάνιση από Ντόντσιτς και ΛεΜπρόν, θρίαμβος των Λέικερς επί των Ντένβερ Νάγκετς (123-100)
- Αρμούντας: Η συμπερίληψη όλων στην τεχνητή νοημοσύνη είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για όλους
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr