Η «Κιβωτός του Κόσμου» έλαβε 28 εκατομμύρια ευρώ δωρεές μέσα σε τέσσερα χρόνια

Παράλληλα η οργάνωση δε σταματούσε να ζητά δωρεές από τον κόσμο μέσα από το site της.

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» αφού προκαλούν σοκ τα στοιχεία από τον οικονομικό έλεγχο που γίνεται στη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οργάνωση την τετραετία 2017 – 2021 έλαβε περίπου 27,7 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές, ενώ την ίδια περίοδο το κράτος προσέφερε 100.000 ευρώ.

Παράλληλα η «Κιβωτός» μέσω διαδικτύου ζητούσε από τον κόσμο να κάνει δωρέες και έδειχνε να υπάρχουν ελλείψεις στην κάλυψη βασικών αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες.

Σήμερα λίγο μετά τις 15:00 έλαβε τέλος για σήμερα ο έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία και έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία. Η νέα πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, μετέβη σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου.

Αγνοούνται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία – Ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται

Η ανατριχιαστική συνέχεια στο σίριαλ των κακοποιήσεων στην «Κιβωτό του Κόσμου» έρχεται να φωτίσει τις πιο νοσηρές πλευρές μιας δαιδαλώδους υπόθεσης φρίκης με θύματα παιδιά. 

Την ώρα που οι μαρτυρίες σχετικά με τα όσα φέρεται να γινόντουσαν πίσω από τις κλειστές πόρτες των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου» πληθαίνουν, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία έχουν εξαφανιστεί.

Ουδείς γνωρίζει πού βρίσκονται μετά την κοινή συνέντευξη που έδωσαν στην τηλεόραση, στην οποία

Ανοίγουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου

Σε εξέλιξη είναι από τη Δευτέρα ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου και σύμφωνα με πληροφορίες τα ευρήματα είναι σημαντικά.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεκινά έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων τα οποία εμπλέκονταν στη διαχείριση των οικονομικών της δομής.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ο τρόπος κτήσης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα απόκτησής τους, αλλά και το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Σημειώνεται πως τα χρήματα της δομής προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η οργάνωση είχε έσοδα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι αρμόδιοί της. Στο τέλος κάθε χρόνου, μάλιστα, ο απολογισμός έδειχνε ένα πλεόνασμα της τάξης των 500.000 – 1.000.000 ευρώ εν μέσω παρακλήσεων των δομών για επιπλέον δωρεές ώστε να καλυφθούν τρέχοντα έξοδα.

Κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκονται

Η συνέντευξη είχε δοθεί την περασμένη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ. Από τότε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία… αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον ALPHA, κανένας από την «Κιβωτό του Κόσμου» δεν γνωρίζει που βρίσκονται.

Μέχρι πρότινος, ο πατέρας Αντώνιος έμενε σε μία δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές δεν ξέρει αν με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο συγκεκριμένο κτήριο και αν θα επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά.

Δείτε επίσης: Φώτης Σεργουλόπουλος: «Η Κιβωτός του Κόσμου είναι πολύ σοβαρό θέμα και δεν συζητιέται στις πεσιματικές»