Η κλήρωση και οι εξετάσεις για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία προγραμματίζονται

Η κλήρωση και οι εξετάσεις για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία προγραμματίζονται

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία. Την Παρασκευή 2 Μαΐου θα διενεργηθεί η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την απόδοση του αριθμού προτεραιότητας για τη ρύθμιση των ισοβαθμιών στην περίπτωση εισαγωγής. Την Κυριακή 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στις εισαγωγικές τάξεις των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων.Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες για έναν ή περισσότερους ή για όλους τους τύπους σχολείων, που προβλέπεται διαδικασία εισαγωγής, δηλαδή Πειραματικά, Πρότυπα, Εκκλησιαστικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα ενημερωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘΑ και της ΔΗΜ.Ω.Σ., στην οποία θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε ότι με αγάπη και σεβασμό στο δημόσιο σχολείο, στους μαθητές, στις οικογένειες, και στους άξιους εκπαιδευτικούς, δημιουργούνται 22 Ωνάσεια Γυμνάσια και Λύκεια. Επιπλέον, το Υπουργείο ευχαριστεί το Ίδρυμα Ωνάση για την πολύτιμη συμβολή του στην παροχή σύγχρονης καινοτόμου Παιδείας. Επιλέγουμε συνειδητά να μεγαλώσουμε τις ευκαιρίες για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν σε περιοχές με αυξημένες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες.

Τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία (ΔΗΜ.Ω.Σ.) αποτελούν ένα ενιαίο Δίκτυο προτύπων δημοσίων σχολείων, με κοινωνικό χαρακτήρα. Η υλοποίηση της δημιουργίας και της λειτουργίας του Δικτύου τελεί υπό την επoπτεία του ΥΠΑΙΘΑ και υποστηρίζεται με τη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Τα ΔΗΜ.Ω.Σ. έχουν σκοπό την ενίσχυση, αναβάθμιση και προαγωγή της Παιδείας και του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να καλλιεργηθούν βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι και πρακτικές. Εκτός από το ωρολόγιο πρόγραμμα, θα λειτουργούν Όμιλοι και Σύνολα, με πρόσθετα αντικείμενα στις θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, στις γλώσσες, στην τέχνη, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Στους Ομίλους και στα Σύνολα θα πραγματοποιούνται καινοτόμες δράσεις, ενισχυτική διδασκαλία και προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα ΔΗΜ.Ω.Σ. εξυπηρετούν από κοινού με τα υπόλοιπα σχολεία τους σκοπούς της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης και υπάγονται διοικητικά στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Loading

Play