Η Μίνα Γκάγκα σε νοσοκομεία του Άργους, του Ναυπλίου και της Τρίπολης

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συνεχίζει τις επισκέψεις της στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας 

Συνοδευόμενη από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ , η κα Γκάγκα επισκέφθηκε τα νοσοκομεία Άργους, Ναυπλίου και Τρίπολης. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τα τμήματα των νοσοκομείων και συζήτησε με τις διοικήσεις και τους εκπροσώπους των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών για όλα τα θέματα λειτουργίας, οργάνωσης και στελέχωσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συσκέψεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των δημάρχων Άργους και Ναυπλίου και του βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανού.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι η συνεργασία των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου σε επίπεδο ιατρικό και διοικητικό είναι προϋπόθεση για την άρτια κάλυψη των αναγκών φροντίδας υγείας όλου του νομού.

Στον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό του υπουργείου, προσέθεσε, βρίσκεται η αναβάθμιση των δομών, ένα μέρος της οποίας ήδη προχωρεί από τις τεχνικές υπηρεσίες και ένα άλλο μέρος έχει ενταχθεί σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Για το ζήτημα της έλλειψης παιδιάτρων από τις δημόσιες δομές της Αργολίδας, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει λύση.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης η αναπληρώτρια υπουργός επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τους θαλάμους νοσηλείας. Είχε συναντήσεις και συζητήσεις με γιατρούς, νοσηλευτές, με τη διοίκηση, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και με τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ Αρκαδίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παραβρέθηκε και στο Εργαστήριο Διασφάλισης της Ποιότητας στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, το οποίο διοργάνωσε ο Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας στις Υπηρεσίες Υγείας (ΟΔΙΠΥ), με συμμετοχή νοσηλευτών από όλη την Πελοπόννησο.

Η κ. Γκάγκα εξήρε το έργο των νοσηλευτών, τονίζοντας ότι οι νοσηλευτικές υπηρεσίες είναι η «ραχοκοκαλιά» της υγειονομικής φροντίδας, αφού οι νοσηλευτές είναι εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά στους ασθενείς και φροντίζουν να τηρούνται όλες οι ιατρικές οδηγίες.

Ανέφερε ακόμη ότι η διασφάλιση της ποιότητας και οι προτυποποιημένες διαδικασίες αποτελούν θεμελιώδες ζήτημα στην περίθαλψη και επαναβεβαίωσε τη στήριξη του υπουργείου στις δράσεις του ΟΔΙΠΥ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δείτε επίσης: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εγκεφαλικού για όσους παίρνουν αντιεμετικά και αντιψυχωσικά φάρμακα