Μια διαδικτυακή απάτη του άλλαξε τη ζωή. Όλα ξεκίνησαν με μια φωτογραφία που ανάρτησε στα social media με τον γιο του σε κερκίδες γηπέδου. Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ενέργεια αυτή λειτούργησε ως ξενιστής σε επιδημία, καθώς σε λίγες μέρες κατακλύστηκε από αιτήματα εταιρειών ρουχισμού στο διαδίκτυο που τον καλούσαν να γίνει ambassador της μάρκας τους.
Όπως ο ίδιος εξηγεί, επένδυσα σε μια πλατφόρμα εξόρυξης bitcoins στο Los Angeles, σε options trading κρυπτονομισμάτων στο San Francisco και σε ένα ICO στη Σιγκαπούρη, βασιζόμενος στις οικονομικές μου γνώσεις και εμπειρία. Ωστόσο, οι τρεις πλατφόρμες αποδείχτηκαν ψεύτικες και είτε εξαφανίστηκαν σε μια νύχτα είτε μου προέβαλαν εμπόδια για να ανακτήσω την επένδυση και τα κέρδη μου.
Τα επόμενα δύο χρόνια, έγινε μάρτυρας μιας συντονισμένης προσπάθειας «σκοτεινών προσώπων» του διαδικτύου, που επιχειρούσαν να αποσπάσουν ακόμη περισσότερα χρήματα από το θύμα τους. Ήρθαν σε επαφή μαζί του υποτιθέμενοι εκπρόσωποι της Interpol και του FBI, ζητώντας του να στείλει bitcoins για να ανακτήσει την επένδυσή του.
Στη ζωή πρέπει πάντα να έχουμε επιλογές και να επιμένουμε όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Αποφάσισα να εκδώσω ένα βιβλίο για τις περιπέτειές μου, ώστε να ανακτήσω σταδιακά το ποσό που επένδυσα.
Τα κρυπτονομίσματα, και ειδικά το Bitcoin, έχουν επιβραβεύσει τους επενδυτές, αλλά η υπόσχεση εξωφρενικών αποδόσεων και η ανωνυμία των ψηφιακών πορτοφολιών έχουν μεταφέρει στον κλάδο αυτόν ληστείες και οικονομικά εγκλήματα. Οι επενδυτές θα πρέπει να εμπιστεύονται μόνο γνωστές πλατφόρμες και ανθρώπους που γνωρίζουν.