Ι. Σμυρλής: Στόχος της κυβέρνησης η ανάδειξη της Ελλάδας σε μία “πράσινη” χώρα

Ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι η απολιγνιτοποίηση δεν αποτελεί μόνο ένα σχέδιο επί χάρτου, αλλά αποκτά «σάρκα και οστά»

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μία οικονομία πιό ανθεκτική και ανταγωνιστική απέναντι στις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών ανέδειξε, χθες το βράδυ, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece (ΔΟΣΕ), Ιωάννης Σμυρλής, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του στo πλαίσιο του Συνεδρίου «1st Digital Beach Summit». Το συνέδριο είχε θέμα την μετάβαση στη ψηφιακή εποχή, και διοργανώθηκε στην παραλία του Μονολιθίου στην Πρέβεζα με «Smart & Green» φιλοσοφία υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

propoli

Ο κ. Σμυρλής επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση, εδώ και δύο χρόνια, μέσω μιας ευρείας και προσεκτικά σχεδιασμένης στρατηγικής μεταρρυθμίσεων εφοδιάζει τη χώρα με τα κατάλληλα εργαλεία που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της καθώς, όπως είπε, καλείται να υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, που υπαγορεύονται τόσο από την Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και από την επιδίωξη ανάδειξης της Ελλάδας σε μία Πράσινη Χώρα με πολύ σημαντικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας.

Αναφερόμενος στην απεξάρτηση της οικονομίας από το ρυπογόνο καύσιμο του λιγνίτη και την Πράσινη Ενεργειακή Μετάβαση της χώρας μας, ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι η απολιγνιτοποίηση δεν αποτελεί μόνο ένα σχέδιο επί χάρτου, αλλά αποκτά «σάρκα και οστά», δεδομένου ότι η Ελλάδα διαθέτει μία ολοκληρωμένη ενεργειακή στρατηγική που συμβαδίζει πλήρως με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας τόνισε, τέλος, την αδιαμφισβήτητη ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης να ανταπεξέλθει επιτυχώς τόσο στην πρόκληση της “πράσινης μετάβασης”, όσο και σε αυτήν του ψηφιακού μετασχηματισμού των κρατικών λειτουργιών αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας, μέσω σωστού μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και εφαρμογής συνεπών πολιτικών που θα υπηρετούν τους ανωτέρω στόχους.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google Newκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading