Η συγκλονιστική εικόνα με κεραυνούς στη Θεσσαλονίκη που αποτύπωσε αστρονόμος

«Αν και έχω πάρα πολλές απεικονίσεις από την προχθεσινή καταιγίδα που δείχνουν την ένταση που δημιουργήθηκε , η συγκεκριμένη πέτυχε στο αποτέλεσμα να αποτυπώσει ακριβώς πως αναπτύσσεται ο κεραυνός στην ατμόσφαιρα», έγραψε ο κ. Εμμανουηλίδης

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (17-06-2022) και οι κεραυνοί έκαναν τη νύχτα μέρα για αρκετές ώρες. Η δυνατή νεροποντή ξέσπασε λίγο μετά τις 23.00 και σύντομα η βροχή που δυνάμωνε μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια.

Στο κέντρο της πόλης επικράτησε μποτιλιάρισμα και αναστάτωση, καθώς αρκετοί που ήταν έξω έτρεχαν να προστατευτούν, αναζητώντας ένα στέγαστρο. Μπουμπουνητά και κεραυνοί έσκιζαν το σκοτάδι.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, ένας από τους πιο γνωστούς ερασιτέχνες αστρονόμους και κυνηγός κεραυνών και φυσικών φαινόμενων εντός και εκτός Ελλάδας, σε νέα ανάρτησή του στο facebook: 

«Βλέποντας το “αόρατο”. Αυτό που βλέπετε είναι ΕΝΑΣ κεραυνός… Αν και έχω πάρα πολλές απεικονίσεις από την προχθεσινή καταιγίδα που δείχνουν την ένταση που δημιουργήθηκε , η συγκεκριμένη πέτυχε στο αποτέλεσμα να αποτυπώσει ακριβώς πως αναπτύσσεται ο κεραυνός στην ατμόσφαιρα καθώς δεν είναι μόνο η φωτεινή στήλη που συνήθως βλέπουμε με το μάτι ή σε φωτογραφίες. Συνεχώς δοκιμάζω τακτικές που θα επιτρέψουν τέτοιου είδους απεικονίσεις και στο μέλλον θα δουλέψω σε αυτήν την κατεύθυνση καθώς είναι άκρως ενδιαφέρουσα αν και εμπεριέχει ρίσκο καθώς πρέπει να βρίσκομαι πιο κοντά αλλά και να γίνονται συνέχεια αλλαγές στις ρυθμίσεις της κάμερας με αποτέλεσμα να χάνονται πολλοί κεραυνοί».

Δείτε επίσης: Έφηβη έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ μιλούσε στο κινητό στη διάρκεια καταιγίδας