Φρέσκα αυγά μαζί με αγνά τυροκομικά προϊόντα και σπαρταριστά λαχανικά, μπορούν ναδώσουν την καλύτερη ομελέτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Η ομελέτα μπορεί, σε κάθε περίπτωση, να αποτελέσει ένα γεύμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, και ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα.
Ο γνωσός σεφ Τίμος Ζαχαράτος έχει τη συνταγή για ένα γευστικό πιάτο. Ποιά υλικά χρησιμοποιεί για την τέλεια ομελέτα φούρνου;
Υλικά:
6 πιπεριές πολύχρωμες,
3 ντομάτες,
15 φέτες μπέικον,
300 γρ τυρί τσένταρ,
200 γρ φέτα,
10 αβγά,
150 ml κρέμα γάλακτος,
1 κουταλιά σούπας ρίγανη,
1 κουταλιά σούπας πάπρικα,
Ελαιόλαδο,
Αλάτι,
Πιπέρι.
Υπάρχει, όμως, και ένα μυστικό, για να γίνει η ομελέτα αφράτη. Το κανάλι ChefSteps στο Youtube έχει την απάντηση. Έχετε δοκιμάσει να βράσετε τα χτυπημένα αβγά;
Ξεχάστε τα τηγάνια, βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα και βράστε νερό. Το βραστό νερό μεταφέρει τόσο γρήγορα τη θερμότητα και τα αβγά «φουσκώνουν» και ψήνονται εξίσου γρήγορα και γίνονται πολύ αφράτα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από την κατσαρόλα, αφήνετε να στραγγίξει το νερό ρίχνοντάς τα σε ένα σουρωτήρι, τα πατάτε με ένα πιρούνι, και μετά τα σερβίρετε. Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με μπαχαρικά ή μυρωδικά.
Δειτε επίσης: Λένα Ζευγαρά: Βουτιές στην πισίνα με το εντυπωσιακό μαύρο μπικίνι της