Τι ανέφεραν για τη συμπρωτεύουσα οι Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Νίκος Ταχιάος, Αναστάσιος Τζήκας, Αθανάσιος Λιάγκος και Βασίλης Καφάτος.
«Το νερό μπήκε στο αυλάκι για τα έργα στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ξεκινώντας την παρέμβασή του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά διευκρίνισε ότι δεν αφορά μόνο τη θέληση της κυβέρνησης, αλλά και το σχέδιο της.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ότι τα έργα που εκκρεμούν είναι αναγκαιότητα για την πόλη, αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε η χώρα μας να αποκτήσει και ένα δεύτερο πόλο ανάπτυξης, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην πολύ σημαντική θέση της Θεσσαλονίκης, ειδικά στα Βαλκάνια.
Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νικόλαος Ταχιάος, από την πλευρά του, θύμισε ότι είχαμε αρχίσει να μιλάμε για το μετρό στη Θεσσαλονίκη από τη δεκαετία του 1980, αλλά εξελίχθηκε σε περιπέτεια και αυτό, είπε, οφείλεται στις «παθολογίες της πόλης».
Ο πρόεδρος της Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας, αναφέρθηκε στην ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης τονίζοντας ότι ξεκίνησε το 2012 με μία μελέτη που εκπονήσαμε, «με το ερώτημα αν η έκθεση έπρεπε να μεταφερθεί στη Σίνδο ή να μείνει στο κέντρο της πόλης».
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΛΘ, Αθανάσιος Λιάγκος, παρουσίασε τη μεγάλη σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και όλη την Ελλάδα όσον αφορά στη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων και αναφέρθηκε στις νέες συνδέσεις του λιμανιού με διάφορα νησιά. «Επενδύουμε στην ανάπτυξη και στηρίζουμε την κοινωνία», κατέληξε.
Ο Βασίλης Καφάτος, Partner, Clients & Industries Leader, Chairman of Deloitte Alexander Competence Center, Deloitte αναφέρθηκε σε ένα πολύ σημαντικό έργο που ξεκίνησε η εταιρεία του το 2018 στη Θεσσαλονίκη – «ένα κέντρο εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας με σκοπό να ανατρέψουμε το brain drain, καθώς η πόλη διαθέτει εξαιρετικά μυαλά και επιστήμονες».
Δείτε επίσης: Αλεξανδρούπολη: Επισκέψεις Σακελλαροπούλου στο λιμάνι και σε εξαγωγική μονάδα παραγωγής ελαιολάδου