Ιεράπετρα: Εξαφανισμένος 73χρονος τουρίστας – Σε εξέλιξη έρευνα του Λιμενικού

Ο 73χρονος εξαφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν πήγε για μπάνιο και δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο του

Με όλα τα διαθέσιμα μέσα συνεχίστηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης η επιχείρηση του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας με τη συνδρομή της Αστυνομίας και εθελοντών από το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ και από την ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου, για τον εντοπισμό του 73χρονου Γερμανού τουρίστα που πήγε για μπάνιο το απόγευμα της Δευτέρας και δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο του, όπου τον περίμενε η σύζυγος του.

«Ενώ ο 73χρονος είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Δευτέρας, ενημερωθήκαμε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ της ίδιας μέρας για την εξαφάνισή του και αρχίσαμε αμέσως τις έρευνες από ξηρά και θάλασσα κάτω από την παραλία του Αγίου Αντρέα, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, είχαν βρει το σακίδιό του με το πορτοφόλι του και όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, πάνω σε μια ξαπλώστρα γειτονικού ξενοδοχείου από εκείνο όπου έμενε. Η ολονύχτια έρευνα με τη συνδρομή και ιδιωτικών σκαφών δεν είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα και με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνές μας συνεχίστηκαν από τη στεριά και από τη θάλασσα με τη συνδρομή στρατιωτικού ελικοπτέρου, καθώς και του Ναυαγοσωστικού 519 που μας ήρθε από την Αγία Γαλήνη. Στις έρευνες πήραν μέρος και δύτες του Λιμενικού Σώματος και της Ομάδας Διάσωσης Αγίου Νικολάου καθώς και αλιευτικά σκάφη της περιοχής, ενώ από την ακτή ερευνούσαν εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ. Οι έρευνές μας έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στη θάλασσα, αφού όλα τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου βρέθηκαν στην ξαπλώστρα του. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί ο αγνοούμενος. Θα σταματήσουν μόνο αν περάσουν 72 ώρες από την εξαφάνιση του και δεν θα έχει βρεθεί», τόνισε ο λιμενάρχης Ιεράπετρας, αντιπλοίαρχος Γιάννης Παπαδάκης, μιλώντας στο neakriti.

Ο 73χρονος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε κάποια θέματα υγείας και ήταν πάντα μαζί με τη σύζυγο του η οποία τον πρόσεχε.

«Πράγματι ήταν πάντα μαζί με τη σύζυγο του κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας κατέβηκαν μαζί από το ξενοδοχείο στην παραλιακή ταβέρνα που υπάρχει εκεί κοντά. Εκείνος περπάτησε γύρω στα 400 μέτρα δυτικά της ταβέρνας όπου καθόταν η σύζυγος του και πήρε μια ξαπλώστρα γειτονικού ξενοδοχείου πάνω στην οποία αργά το βράδυ βρέθηκε άθικτο το σακίδιο του. Μετά τις 9.30 το βράδυ η σύζυγος του μας ενημέρωσε ότι ο άντρας της δεν είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο και αμέσως ενημερώσαμε τις τοπικές Αρχές για να μας βοηθήσουν να τον αναζητήσουμε. Οι τοπικές Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και παρά τις ολονύκτιες έρευνες που συνεχίστηκαν την Τρίτη ο 73χρονος δεν βρέθηκε», υπογράμμισε ο Γιάννης Μπάλλας, διευθυντής ξενοδοχείου.

Δείτε επίσης: Συμπλοκή μαθητή – διευθυντή σε ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω – Ο 16χρονος έκανε ράμματα (vid)