Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος δήλωσε συγκλονισμένος ως άνθρωπος και ως κληρικός
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς αδελφούς μας, ιδιαίτερα προς τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, και φυσικά προς τους χιλιάδες ομογενείς μας στη χώρα».
Παράλληλα δήλωσε συγκλονισμένος «ως άνθρωπος και ως κληρικός, βλέποντας την εικόνα ενός μικρού παιδιού που με δάκρυα στα μάτια λέει ότι δεν θέλει να πεθάνει και ότι θέλει ο πόλεμος αυτός να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, αλλά και την εικόνα ενός πατέρα που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά την κόρη του και τη σύζυγό του που φεύγουν αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο».
Kλείνοντας είπε: «να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα, να πρυτανεύσoυν η σύνεση και η λογική και να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν και να επιλυθούν μέσα από τον διάλογο και τη συνεννόηση και ποτέ με τη βία».
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Σχέδιο για απομάκρυνση των Ελλήνων από τη Μαριούπολη
- Ιράν και Υεμένη: Η μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών από τον αμερικανικό στρατό στον Ινδικό Ωκεανό
- Ισημερινός: Αίτημα στρατιωτικής υποστήριξης από τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση των συμμοριών
- ΗΠΑ: Δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή για την προστασία του εμπορίου
- Δανία: Συνάντηση Ράσμουσεν με τον Ρούμπιο στο περιθώριο της συνάντησης του ΝΑΤΟ
- Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διατάσσει την επιστράτευση 160.000 νέων για στρατιωτική θητεία