Ικανοποιημένος ο Θεοδωρικάκος με την εξιχνίαση των υποθέσεων πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Δηλώσεις για καλύτερη αστυνόμευση και αυξημένη αποτελεσματικότητα έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε επίσκεψη του στο αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου – Ταύρου

Στο Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου- Ταύρου βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος υπό την συνοδεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Με απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου, το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ενισχύθηκε από τις αρχές Νοεμβρίου με 12 νέους αστυνομικούς και με ένα όχημα που θα ενισχύσει τις νυχτερινές περιπολίες στην περιοχή. Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε από το διοικητή και από τον δήμαρχο για προβλήματα αστυνόμευσης και τις μορφές εγκληματικότητας που παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη περιοχή του λεκανοπεδίου.

Ειδική μνεία έκανε ο Υπουργός και στο θέμα του κορονοϊού. Μίλησε για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού που διενεργούν οι αστυνομικοί, τα ποσοστά εμβολιασμών στην ΕΛ.ΑΣ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξιχνίαση από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας δύο σημαντικών οι οποίες αφορούσαν τις ιστοσελίδες που διακινούν με ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό και τα εμβόλια καθώς και του κυκλώματος που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

26112021yptpmin002

Ο υπουργός στη συνέχεια επισκέφτηκε τον σταθμό του Προαστιακού στον Ταύρο, μια γειτονία, με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Εκεί άκουσε τους κατοίκους της περιοχής και δεσμεύτηκε για άμεσες παρεμβάσεις, με βασικότερη τη συχνότερη παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή τους.

Επόμενος σταθμός ήταν το Διαπολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, όπου εκτάκτως συγκλήθηκε δημοτικό συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τόσο ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου όσο και οι εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων χαρακτήρισαν τον κ. Θεοδωρικάκο «ως φίλο της πόλης» αναγνωρίζοντας την προσφορά του και από τις δύο υπουργικές του ιδιότητες.

«Γνωρίζετε ότι αυτό τον μήνα ενισχύσαμε με 12 νέους αστυνομικούς το Αστυνομικό Τμήμα και η δουλειά έχει οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε βράδυ να υπάρχει μία στελεχωμένη περιπολία με περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας απ’ τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί» τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Υπουργός και συμπλήρωσε: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι από ενίσχυση έχει αποδώσει καθώς έχει μειωθεί πολύ σημαντικά η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα, ιδίως τις νυχτερινές ώρες που υπάρχει η περιπολία. Αυτό είναι ένα θετικό δείγμα κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, είμαι ο τελευταίος θα τα βάλω κάτω απ’ το χαλί τα προβλήματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας».

26112021yptpmin001

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι θα είναι ικανοποιημένος όταν όλοι οι πολίτες θα είναι και θα αισθάνονται ασφαλείς και παρουσίασε το δόγμα του για την Αστυνομία: «Είναι μια υπηρεσία με αποστολή την προστασία των νόμων και πρέπει να είναι φιλική προς τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τους νέους ανθρώπους. Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να σέβεται τη Δημοκρατική νομιμότητα και οφείλει να είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα, επ’ ωφελεία της κοινωνίας.

Αυτό κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και νομίζω το κάνει με επιτυχία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο γι’ αυτό ήθελα να δω από κοντά τι άλλα θέματα και τι άλλα προβλήματα υπάρχουν».

Δείτε επίσης: Εξαψήφια τα πρόστιμα για τις παραβάσεις των υγειονομικών μέτρων την Πέμπτη – 123.000 θα πληρώσουν οι παραβάτες